Ako rozpoznať čerstvú rybu? 24. jún 2022
Mnohí z vás z dovoleniek určite dobre poznáte prechádzky po voňavých rybích trhoch, na ktorých sa rybári medzi sebou pretekajú o to, kto má vo svojej ponuke čerstvejšiu rybu a akým spôsobom sú vám to schopní dokázať....
|
|
|
Nie je losos ako losos 21. október 2021
Losos patrí bezpochyby k najobľúbenejším rybám, a to nielen u nás v MyFish. Je všadeprítomný. Nájdete ho v reštauráciách, na svadobných hostinách a niekto ho podáva dokonca aj ako hlavný chod vianočnej večere. Losos...
|
|
|
Ochutnajte remeselne spracované sardinky z La Belle-Iloise 29. júl 2021
Čerstvá ryba chytená v tom správnom čase, miestne suroviny a panenský olivový olej - to všetko ručne spracovávajú v rodinnej konzervárni La Belle-Iloise, aby v každej plechovke rozohrali ojedinelú symfóniu farieb a chutí. Remeslo výroby prvotriednych konzerv zo sardiniek, tuniakov či makrel sa tu odovzdáva už niekoľko generácií....
|
|
|
Rozhovor pre Bedeker Gurmán 27. júl 2021
V bratislavaskom Fresh Markete sme navštívili zaujímavú prevádzku MyFish, v ktorej si zákazníci môžu kúpiť, ale aj objednať čerstvé sladkovodné i morské ryby a morské plody. Prevádzka MyFish sa nachádza na prízemí budovy Fresh Marketu. Jej majitelia si dávajú záležať na prvotriednej kvalite rýb, ktoré sú dovážané v čerstvé a neboli...
|
|
|
Steakové ryby: Exotickí cestovatelia s jedinečnými povahami 11. máj 2021
Z police sme vytiahli čarovnú knihu našej ponuky. Keďže z nej vyberáme zaujímavé riadky pravidelne, nepotrebovala veľa oprašovať. Dnes načrieme hlbšie do kapitoly exotických rýb a predstavíme vám štyri slávne osobnosti oceánov, ktoré sú dostupné aj z udržateľných lovov.
Poznáte dobre ryby, ktoré vám pravidelne...
|
|
|
Ustrice, to sú malé radosti na každý deň 5. február 2021
Stelesnením jedinečného gurmánskeho pôžitku sú lahodné ustrice. Sprevádzajú ich legendy o afrodiziakálnych účinkoch, o ktorých vedeli svoje už francúzski panovníci aj ruskí cári, pretože sa ich nemohli nabažiť. Traduje sa, že Casanova zjedol na raňajky až 50 ustríc! Afrodiziakálne účinky ustríc dokonca potvrdili aj vedci. Tieto delikátne...
|
|
|
Nie je vlk ako vlk: Ochutnajte morského vlka uloveného na udicu 24. február 2020
Na ľade nám práve pristál exkluzívny úlovok divého morského vlka. Neprepásnite jedinečnú šancu, práve počas zimných mesiacov je táto ryba najchutnejšia. V chladnom období sa totiž zdržiava v hĺbkach až okolo 100 metrov pod hladinou oceánu.
Vlky lovené na udicu pochádzajú z Bretónska (oblast severovýchodného...
|
|
|
Recept na romantiku: Dokonalé menu z rýb a morských plodov 13. február 2020
Ako je známe, láska ide cez žalúdok. Prekvapte svoju polovičku niečím špeciálnym a pripravte jej vychytané valentínske menu. Využite tie najčerstvejšie suroviny z morí a oceánov, vložte štipku lásky (kľudne aj viac) a rozohrajte romantickú symfóniu chutí a príbehov na tanieri.
Stelesnením jedinečného gurmánskeho...
|
|
|
Objavte s nami najzaujímavejšie rybie trhy sveta 14. august 2019
Chystáte sa na dovolenku a radi by ste svoj program obohatili o nejaký gastronomický zážitok? Vyberte sa tam, kam vás žiadna cestovka nezoberie. Na tie najlepšie svetové rybie trhy!
Rybí trh dáva návštevníkom jedinečnú možnosť, ako nahliadnuť pod pokrievku stravovacej kultúry danej zeme. Trh, to nie je prvoplánová...
|
|
|
11 byliniek, ktoré vám nesmú chýbať pri príprave rýb 31. júl 2019
Bylinky, to je bohatá ríša chutí. Každý rybí pokrm dokážu ozvláštniť ďalším chuťovým rozmerom. Rybie mäso príjemne osviežia a navyše sa zelené vňate krásne vynímajú na tanieri. Správne zvolenou zelenou bylinkou môžete chuť ryby alebo morských plodov vyzdvihnúť na novú úroveň, zvýrazniť sladkosť či zemitosť mäsa. Ale ako vybrať k rybe tú...
|
|
|
5 osvedčených tipov, ako naučiť deti jesť ryby 20. marec 2019
Ryby sú nevyhnutné pre správny vývoj detí. Sú zdrojom predovšetkým prospešných nenasýtených mastných kyselín a jódu. Organizmus si tieto látky nevie v dostatočnom množstve vytvoriť sám. Preto je potrebné ich deťom dopriať práve v strave.
Doba, kedy na vrchole ponuky rýb boli predpražené rybie prsty alebo...
|
|
|
Treska skrei po roku opäť na scéne 27. január 2019
Kráľovná ľadových vôd, treska skrei sa po roku opäť vydala na svoju dlhú púť z hlbín Barentsovho mora k pobrežiu severného Nórska. Vďaka tejto neuveriteľnej tisíckilometrovej plavbe mrazivými vodami Severného mora sa stáva mäso...
|
|
|
Originálne vianočné menu 19. december 2018
...objavte pestrý svet rýb
Ryba je tradičným symbolom kresťanstva a tiež pôstnym jedlom. Vďaka tomu sa tradícia jedenia rýb na Vianoce dostala až na slovenské sviatočné stoly. Nie je pritom tajomstvom, že táto tradícia nie je vôbec veľmi stará. Podávanie rýb na Slovensku nebolo až do 19. storočia vôbec príliš...
|
|
|
Ako na grilovanie chobotnice? 28. september 2018
Diel siedmy
Chobotnici pred grilovaním doprajte poriadnu masáž
Na grilovanej chobotnici si môžete pochutnať kľudne aj teraz s blížiacou sa jeseňou alebo kedykoľvek inokedy, keď vás na ňu prepadne chuť. Jej výborné mäso je dostať po celý rok. Je to tým, že v strednej Európe...
|
|
|
Grilujeme morské plody 11. september 2018
Diel šiesty
Chcete poznať recept na predľženie si leta? Radi by ste sa vrátili späť na dovolenku? Späť k voňavému moru a nekonečne dlhým slnečným dňom? Máme pre vás tip – ugrilujte si morské plody! Nie je dôvod sa ich prípravy obávať. S našimi tipmi to zvládnete ľavou zadnou. Čítajte ďalej a...
|
|
|
Ako na grilovanie filetov zo sladkovodných rýb? 30. august 2018
Diel piaty
V piatom diele nášho grilovacieho seriálu sa vrátime späť k sladkovodným rybám. Vôňa našich riek a jezier, lokálnosť a rýchlosť dodania na naše pulty sú výhody, ktoré sladkovodné ryby radia medzi obľúbené pochúťky. Škoda dopriať si ich len raz za rok.
Minule sme sa venovali...
|
|
|
Divé lososy sú opäť na scéne 22. august 2018
Intenzívne červené mäso a menší obsah tuku – to je charakteristické pre divo žijúceho lososa nerku v jeho najlepšej kondícii. Pochádza z oblasti aljašských brehov, kde je lovený ešte pred ťahom z mora do horných partií rieky.
Už na prvý pohľad je vidieť, alebo skôr nie je...
|
|
|
Grilujeme tuniaka a mečúňa 20. august 2018
Diel štvrtý
Jedny z najchutnejších rýb, ktoré si na grile môžete dopriať, sú bezosporu tuniak a mečúň. Ich mäso je považované za ozajstnú delikatesu. Štruktúrou totiž...
|
|
|
Grilujeme sladkovodné ryby v celku 1. august 2018
Diel tretí
Nemusíte byť práve ostrieľaný rybár, ktorý je kvôli rybej trofeji schopný vysedieť aj dieru, aby ste si pochutnali na čerstvej grilovanej rybke z rieky alebo stojatých vôd jazera. Už dávno neplatí, že v ponuke obchodov nájdete len klasického kapra. U nás si z pultu môžete vybrať z širokej palety...
|
|
|
Hoďte na gril „modrú rybu“ 19. júl 2018
Diel druhý
Tradičný rybolov v Stredomorí nezahŕňa len bielomäsé ryby, ktorým sme sa venovali v minulom diele, ale aj kopu menších druhov s tmavším mäsom, tzv. „modré ryby“. U nás často nedocenené
|
|
|
Ugrilujte si rybu v celku 11. júl 2018
Diel prvý
Práve ste sa vrátili z dovolenky a stále cítite tú slanú vôňu mora v nose? Ľahko si ju vybavíte aj po rokoch? Nemôžete zabudnúť na grilované makrely, ktoré vám behom chvíľky pripravili na výletnej lodi cestou na ostrov v Chorvátsku? Alebo na grilované pražmy v gréckej taverne s výhľadom na more pri...
|
|
|
Májová platesa 21. máj 2018
U nás nie tak známa májová platesa je v Nemecku doslova kultovou záležitosťou a v sezóne ju tam ponúkajú tie najlepšie reštaurácie. Svoj ohlas si ryba získala predovšetkým kvôli krehkému lahodnému mäsu.
Príprava májovej platesy má v nemeckých krajinách...
|
|
|
„W“ ako Wakame „Z“ ako Zdravie 17. október 2017
Pomalý rast, pružnosť a ohybnosť. Mohlo by sa zdať, že je reč o ľudskom tele. Nie je to tak úplne pravda. Sú to však vlastnosti, ktoré táto zelenina rastúca v mori, dokáže ľudskému organizmu predať.
Vysoký obsah minerálov, ktorý je pri morských riasach až 15-krát vyšší než pri klasickej zelenine, napomáha...
|
|
|
Návrat ku koreňom varenia 4. august 2017
Mohlo by sa zdať, že vikingovia ako zúriví bojovníci boli skutočnými mäsožravcami. Naozajstná vikingská strava bola naopak veľmi výživná a ľahká. Hlavnou zložkou stravy Vikingov bolo obilie, najmä žito a jačmeň, z ktorého robili rôzne kaše a placky. Ako zdatní poľnohospodári pestovali zeleninu a chovali dobytok, ktorý im slúžil...
|
|
|
Už je vyúdené 31. máj 2017
Zaradiť údené ryby do našej stálej ponuky nebolo vôbec jednoduché. Zákazníci sú u nás už zvyknutí na určitý štandard v chladených rybách a bola by škoda ho neudržať aj v tých údených. Tých je však všade v obchodoch dostatok. O to ťažšie je zohnať údené produkty, ktoré zapadnú do nášho sortimentu a nebudú mať na...
|
|
|
|
|