Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Pečený morský vlk s tamarindovou omáčkou
Zoznam surovín:

 

morský vlk (filet s kožou)

20 g avokádo
5 g šalát na ozdobu
20 g tamarind
7 g olivový olej
3 g soľ 
4 g trstinový cukor
5 g tatranský čaj
3 g citrónová šťava
2 g citrónová kôra
3 g talianske whisky 
voda podľa potreby
 

Postup prípravy:

„Tento recept som sa naučil pripravovať v ďalekej Tanzánii, kde som chytil maláriu a prvý týždeň som si musel variť sám. Bolo to crazy, keďže jediné čo tam bolo k dispozícii bol tamarind. Som veľmi rád, že som sa ho naučil pripravovať v tejto podobe pretože je vhodný takmer všade. 
Predstavte si z neho zmrzlinu. Podľa mňa, bomba!“ odporúča Filip Ondrušek, mladý talentovaný kuchár, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi. Filip v recepte pripravenom exkluzívne pre MyFish využíva naše ryby a morské plody. 
 
1. krok
Na rozpálenej panvici si opečieme filet na olivovom oleji, najskôr zo strany s kožou, potom otočíme a dokončíme z druhej strany, osolíme.
morský vlk (filet s kožou)
olivový olej
 
2. krok
Avokádo nakrájame na tenké plátky a namarinujeme v olivovom oleji a soli.
20 g avokádo
olivový olej
soľ
 
3. krok
Šalát osolíme a polejeme olivovým olejom, necháme marinovať.
5 g šalát na ozdobu
olivový olej
 
4. krok
Do rozpáleného hrnca dáme tamarind, zalejeme talianskym whisky a tatranským čajom. Pridáme citrónovú šťavu, kôru a trstinový cukor. Podľa potreby pridáme vodu a necháme poriadne zredukovať.
20 g tamarind
3 g talianske whisky
5 g tatranský čaj 
3 g citrónová šťava
2 g citrónová kôra
4 g trstinový cukor
voda podľa potreby
 
5. krok
Servírovanie: Do taniera dáme tamarindovú omáčku, do stredu vložíme filet, so strany s kožou navrch. 
Na vrch poukladáme plátky avokáda a dozdobíme kúskami šalátu. 
 
Dobrú chuť!
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Pečená kambala na fenikli a estragóne
Údený pstruh s ľahkým zemiakovým šalátom
Makrela, červený vínny ocot, biele víno




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: