|
Pečený morský vlk s tamarindovou omáčkou
Zoznam surovín:
morský vlk (filet s kožou) 20 g avokádo 5 g šalát na ozdobu 20 g tamarind 7 g olivový olej 3 g soľ 4 g trstinový cukor 5 g tatranský čaj 3 g citrónová šťava 2 g citrónová kôra 3 g talianske whisky voda podľa potreby
|
|
Postup prípravy:
„Tento recept som sa naučil pripravovať v ďalekej Tanzánii, kde som chytil maláriu a prvý týždeň som si musel variť sám. Bolo to crazy, keďže jediné čo tam bolo k dispozícii bol tamarind. Som veľmi rád, že som sa ho naučil pripravovať v tejto podobe pretože je vhodný takmer všade. Predstavte si z neho zmrzlinu. Podľa mňa, bomba!“ odporúča Filip Ondrušek, mladý talentovaný kuchár, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi. Filip v recepte pripravenom exkluzívne pre MyFish využíva naše ryby a morské plody. 1. krok Na rozpálenej panvici si opečieme filet na olivovom oleji, najskôr zo strany s kožou, potom otočíme a dokončíme z druhej strany, osolíme. morský vlk (filet s kožou) 2. krok Avokádo nakrájame na tenké plátky a namarinujeme v olivovom oleji a soli. 3. krok Šalát osolíme a polejeme olivovým olejom, necháme marinovať. 4. krok Do rozpáleného hrnca dáme tamarind, zalejeme talianskym whisky a tatranským čajom. Pridáme citrónovú šťavu, kôru a trstinový cukor. Podľa potreby pridáme vodu a necháme poriadne zredukovať. voda podľa potreby 5. krok Servírovanie: Do taniera dáme tamarindovú omáčku, do stredu vložíme filet, so strany s kožou navrch. Na vrch poukladáme plátky avokáda a dozdobíme kúskami šalátu. Dobrú chuť!
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Pečená kambala na fenikli a estragóne Údený pstruh s ľahkým zemiakovým šalátom Makrela, červený vínny ocot, biele víno
|
|
|
|
|