Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Pečený morský vlk s tamarindovou omáčkou
Zoznam surovín:

Morský vlk, filet 1 ks
Avokádo 20 g
Šalát na ozdobu 5 g
Tamarind 20 g
Olivový olej 7 g
Soľ 3 g
Trstinový cukor 4 g
Tatranský čaj 5 g
Citrónová šťava 3 g
Citrónová kôra 2 g
Talianske whisky 3 g
Voda podľa potreby


Postup prípravy:

„Tento recept som sa naučil pripravovať v ďalekej Tanzánii, kde som chytil maláriu a prvý týždeň som si musel variť sám. Bolo to crazy, keďže jediné čo tam bolo k dispozícii bol tamarind. Som veľmi rád, že som sa ho naučil pripravovať v tejto podobe pretože je vhodný takmer všade. 
Predstavte si z neho zmrzlinu. 😊 😊 😊 😊 Podľa mňa, bomba!“ odporúča Filip Ondrušek, mladý talentovaný kuchár, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi. Filip v recepte pripravenom exkluzívne pre MyFish využíva naše ryby a morské plody. 

1. krok
Na rozpálenej panvici si opečieme filet na olivovom oleji, najskôr zo strany s kožou, potom otočíme a dokončíme z druhej strany, osolíme.
Morský vlk, filet 1 ks
Olivový olej

2. krok
Avokádo nakrájame na tenké plátky a namarinujeme v olivovom oleji a soli.
Avokádo 20 g
Olivový olej
Soľ

3. krok
Šalát osolíme a polejeme olivovým olejom, necháme marinovať.
Šalát na ozdobu 5 g
Olivový olej

4. krok
Do rozpáleného hrnca dáme tamarind, zalejeme talianskym whisky a tatranským čajom. Pridáme citrónovú šťavu, kôru a trstinový cukor. Podľa potreby pridáme vodu a necháme poriadne zredukovať.
Tamarind 20 g
Talianske whisky 3 g
Tatranský čaj 5 g
Citrónová šťava 3 g
Citrónová kôra 2 g
Trstinový cukor 4 g
Voda podľa potreby

5. krok
Servírovanie: Do taniera dáme tamarindovú omáčku, do stredu vložíme filet, so strany s kožou navrch. 
Na vrch poukladáme plátky avokáda a dozdobíme kúskami šalátu. 

Dobrú chuť!


ĎALŠÍ RECEPTY

Indické kari z čerta morského
Grilovaný mečúň s bylinkovou salsou a bulgurovým šalátom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: