Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilovaná makrela so šalátom z červenej repy
Zoznam surovín:

300 g makrely atlantickej (celá vypitvaná ryba)

vetvička rozmarínu
1 malý strúčik cesnaku
1 citrón
1 mladá červená repa
2 stredné skoré zemiaky
¼ buľvy zeleru
½ malej červenej cibule
80g gréckeho jogurtu
1 lyžička dijónskej horčice
červený vínny ocot
extra panenský olivový olej
soľ a korenie

Postup prípravy:

Začiatok leta nám okrem skvelého počasia, ktoré je ako stvorené na prvé grilovanie ponúka aj veľa čerstvej zeleniny. Práve mladú červenú repu a skoré zemiaky použijeme do lahodne jemného šalátu a doplníme ním skvelú grilovanú makrelu. Rozmarín a citronová kôra dodá rybe tú správnu tvár a sviežosť. Leto je tu.... 
 
1. krok
V osolenej vode uvaríme repu, zemiaky aj zeler. Čas varenia sa bude líšiť v závislosti od veľkosti jednotlivých druhov zeleniny. Do mäkka uvarenú a dostatočne vychladnutú zeleninu olúpeme a nakrájame na kocky. 
1 mladá červená repa
2 stredné skoré zemiaky
¼ buľvy zeleru
soľ
 
2. krok
Jogurt zmiešame s dijónskou horčicou, pridáme lyžičku olivového oleja a pár kvapiek vínneho octu. Všetko dobre premiešame a podľa chuti dosolíme a ľahko okoreníme. Ak je to potrebné, môžeme ešte ľahko okysliť vínnym octom.
80 g gréckeho jogurtu
1 lyžička dijónskej horčice
červený vínny ocot
extra panenský olivový olej
soľ a korenie
 
3. krok
Červenú cibuľu nakrájame najemno a zmiešame ju s pripravenou zeleninou a jogurtovým dresingom. Šalát necháme v chladničke chvíľu odležať.
½ malej červenej cibule
 
4. krok
Pristúpime k príprave marinády na rybu. Nastrúhame kôru z citróna, otrháme lístky z vetvičky rozmarínu. Všetko spoločne s cesnakom nasekáme skoro najemno. Zmes krásne spojíme s citrónovou šťavou a olivovým olejom.
vetvička rozmarínu
1 citrón
1 malý strúčik cesnaku
extra panenský olivový olej
 
5. krok
Makrelu prerežeme pozdĺžne na bruchu, aby sa nám krásne otvorila. Osolíme ju a okoreníme. Do mäsa vtrieme pripravenú marinádu. Rozpálime gril a potrieme ho olejom alebo iným tukom. Rybu položíme kožou na rošt a bez otáčania ju grilujeme asi 5-7 minút. Makrelu opatrne dáme dole z roštu priamo na rozohriaty tanier a servírujeme ju spoločne s pripraveným šalátom.
300 g makrely atlantickej (celá vypitvaná ryba)
extra panenský olivový olej
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Tatarák z divého lososa
Langustinové ragouté s medvedím cesnakom a yuzu
Tatarák z lososa s pistáciami a horčičným dressingom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: