1
Umytý ružičkový kel premiešajte v pekáči s nakrájanou slaninou a lyžicou olivového oleja a dajte piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.
300g ružičkového kelu
1 lyžica olivového oleja
hrsť nakrájanej slaniny
2
Pripravte si rybu. Filety osoľte, okoreňte a zabaľte spolu s nakrájanou jarnou cibuľkou, petržlenom a maslom do dvoch balíčkov z papiera na pečenie, ktoré pevne zaviažete špagátom.
400g tresky Skrei
2 plátky masla
2 jarné cibuľky
čerstvý petržlen
soľ a korenie
papier na pečenie a kúsok špagátu na papiloty
3
Do pekáča s ružičkovým kelom pridajte pokrájané čerstvé aj sušené paradajky a dobre premiešajte. Navrch poukladajte pripravené balíčky s rybou. Pečte asi 20 minút.
5 cherry paradajok prekrojených na polovice
5 sušených paradajok pokrájaných na kúsky
4
Pripravte si dresing z olivového oleja, balzamika, citrónovej šťavy, dijónskej horčice, cesnaku a vmiešajte do hotového kelu. Pokiaľ to je potrebné, kel ešte dosoľte a okoreňte. Papiloty opatrne rozbaľte a hotové filety servírujte spolu s kelom. Navrch môžete ešte pridať čerstvé výhonky žeruchy.
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica sladkého balzamikového octu
½ lyžičky dijónskej horčice
šťava z ½ citróna
1 strúčik cesnaku
soľ a korenie
žerucha