Treska Skrei v papilote s pečeným ružičkovým kelom
Zoznam surovín:

Ingrediencie na 2 porcie ryby:

400g tresky obyčajnej “Skrei” (filet)
2 plátky masla
2 jarné cibuľky
čerstvý petržlen
soľ, korenie
žerucha na ozdobu
papier na pečenie a kúsok špagátu na papiloty



Ingrediencie na prílohu: 

300g ružičkového kelu
3 lyžice olivového oleja
hrsť nakrájanej slaniny
1 lyžica sladkého balzamikového octu
½ lyžičky dijónskej horčice
šťava z ½ citróna
1 strúčik cesnaku
5 cherry paradajok prekrojených na polovice
5 sušených paradajok pokrájaných na kúsky
soľ, korenie


Postup prípravy:

Ochutnajte výnimočné vlastnosti mäsa tresky Skrei v našom recepte. Tresku sme tentokrát upekli v papilote len s pár jednoduchými surovinami. Táto šetrná úprava si dobre rozumie s delikátne jemným, ale zároveň pevným bielym mäsom tresky Skrei. Ryba sa vďaka pare uzatvorenej v papilote dusí vo vlastnej šťave, ktorá zadrží a prepojí všetky vône a chute. Ako prílohu sme zvolili výraznejší pečený ružičkový kel so slaninou, ktorá sa výborne hodí počas chladnejších mesiacov na začiatku roka. Práve obdobie od januára do marca je tiež doba, kedy trvá krátka sezóna tresky Skrei. 

1
Umytý ružičkový kel premiešajte v pekáči s nakrájanou slaninou a lyžicou olivového oleja a dajte piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.
300g ružičkového kelu
1 lyžica olivového oleja
hrsť nakrájanej slaniny

Pripravte si rybu. Filety osoľte, okoreňte a zabaľte spolu s nakrájanou jarnou cibuľkou, petržlenom a maslom do dvoch balíčkov z papiera na pečenie, ktoré pevne zaviažete špagátom.
400g tresky Skrei
2 plátky masla
2 jarné cibuľky
čerstvý petržlen
soľ a korenie
papier na pečenie a kúsok špagátu na papiloty

Do pekáča s ružičkovým kelom pridajte pokrájané čerstvé aj sušené paradajky a dobre premiešajte. Navrch poukladajte pripravené balíčky s rybou. Pečte asi 20 minút.
5 cherry paradajok prekrojených na polovice
5 sušených paradajok pokrájaných na kúsky

Pripravte si dresing z olivového oleja, balzamika, citrónovej šťavy, dijónskej horčice, cesnaku a vmiešajte do hotového kelu. Pokiaľ to je potrebné, kel ešte dosoľte a okoreňte. Papiloty opatrne rozbaľte a hotové filety servírujte spolu s kelom. Navrch môžete ešte pridať čerstvé výhonky žeruchy. 
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica sladkého balzamikového octu
½ lyžičky dijónskej horčice
šťava z ½ citróna
1 strúčik cesnaku
soľ a korenie
žerucha
 





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: