|
Pražma so smotanovo šalviovou omáčkou
Zoznam surovín:
2 dcl smotany 30 g šalvia 30 g masla soľ korenie čierne citrónová šťava
|
|
Postup prípravy:
„Tento recept mi napadol vďaka môjmu minulo mesačnému tripu do Portugalska, kde som videl ako pripravujú ryby a morské plody. Základ je dobrý výpek z ryby a potom domáca čerstvá smotana. Ako prílohu neodporúčam nič iné ako len krajec čerstvo upečeného domáceho kvaskového chliebíka“, radí Filip Ondrušek, mladý talentovaný kuchár, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi. Filip v recepte pripravenom exkluzívne pre MyFish využíva naše ryby a morské plody. Na masle si ogrilujeme rybku na strane s kožou. Potom pridáme ďalšie maslo a prelevame po filete. filet pražmy 2. krok Keď je rybka upečená stiahneme ju, pridáme smotanu, na drobno nakrájanú šalviu a zvyšné maslo. Necháme zredukovať, potom dochutíme soľou, citrónom a korením. maslo soľ korenie čierne citrónová šťava 3. krok Na záver servírujeme rybku preliatu omáčkou a ešte pridáme nasekanú šalviu. šalvia Dobrú chuť!
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Dánske rybacie fašírky Fiskefrikadeller Burger s vyprážanou treskou a kôprovým dresingom Mušle vongole so šafránovou omáčkou
|
|
|
|
|