|
Steak z tuniaka s mexickou salsou
Zoznam surovín:
Suroviny na mexickú salsu (2 porcie): 4 rajčiny 1 avokádo ½ červenej cibule 1 strúčik cesnaku ½ lyžičky rímskej rasce veľkú hrsť čerstvého koriandru šťavu z ½ limetky 1 lyžičku trstinového cukru soľ a mleté čierne korenie kvapku olivového oleja
Suroviny na steak z tuniaka (2 porcie): mletý koriander šťava z ½ limetky maslo olivový olej soľ a čierne korenie
|
|
Postup prípravy:
Poznáte ten pocit, keď zoženiete ružového, ešte morom prevoňaného tuniaka a cestou natrafíte na obchodík s čerstvou letnou zeleninou, kde sa nedá odolať sladkým červeným rajčinám, tak akurát zrelému avokádu a obrovskému zväzku práve odtrhnutého koriandru? Po ceste domov premýšľate, ktorý recept by týmto surovinám padol ako uliaty a napadá vás jediné: Mexiko. K základným koreniam tu patrí okrem najznámejších chilli papričiek tiež rímska rasca, cesnak, cibuľa a koriander od semienok až po zelenú vňať. Pri recepte na avokádovú salsu sme sa inšpirovali u zcestovalej kuchárky Kamu @chefkamu, pri úprave tuniaka zasa nakukli do obľúbenej paleo kuchárky. Výsledkom je super rýchla, super zdravá večera a pre tých, ktorí fičia na súčasných výživových trendoch tiež nízkosacharidová.
1. krok Najskôr si pripravte salsu. Nakrájajte rajčiny na mesiačiky, vydlabajte dužinu so semienkami a nakrájajte na malé kocky. To isté urobte s avokádom, prisypte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a nasekaný koriander. Dochuťte rímskou rascou, limetkovou šťavou, cukrom. Osoľte, okoreňte a pridajte pár kvapiek olivového oleja. Nechajte odležať. 4 rajčiny 1 avokádo ½ červenej cibule 1 strúčik cesnaku ½ lyžičky rímskej rasce veľkú hrsť čerstvého koriandru šťavu z ½ limetky 1 lyžička trstinového cukru soľ a mleté čierne korenie kvapku olivového oleja
2. krok Steaky z tuniaka omyte, osušte, osoľte a okoreňte. Rozpáľte panvicu a rozohrejte na nej kúsok masla s trochou olivového oleja a prisypte i mletý koriander, nech sa krásne rozvonia. Tuniak smažte asi minútu z jednej strany. Pokvapkajte limetkovou šťavou a celý steak zvrchu pekne zalievajte maslovo-limetkovou omáčkou. Obráťte a opekajte už asi len pol minúty. Takto by mal steak zostať vo vnútri pekne ružový. 2 steaky z čerstvého tuniaka (asi 2 cm hrubé) mletý koriander šťava z ½ limetky maslo olivový olej soľ a mleté čierne korenie
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Makrely na grécky spôsob Pečený pstruh na fenikli a hrášková kaša Makrela, červený vínny ocot, biele víno
|
|
|
|
|