Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Steak z tuniaka s mexickou salsou
Zoznam surovín:

Suroviny na mexickú salsu (2 porcie):
4 rajčiny
1 avokádo
½ červenej cibule
1 strúčik cesnaku
½ lyžičky rímskej rasce
veľkú hrsť čerstvého koriandru
šťavu z ½ limetky
1 lyžičku trstinového cukru
soľ a mleté čierne korenie
kvapku olivového oleja

Suroviny na steak z tuniaka (2 porcie):
2 steaky z čerstvého tuniaka (asi 2 cm hrubé)
mletý koriander
šťava z ½ limetky
maslo
olivový olej
soľ a čierne korenie


Postup prípravy:

Poznáte ten pocit, keď zoženiete ružového, ešte morom prevoňaného tuniaka a cestou natrafíte na obchodík s čerstvou letnou zeleninou, kde sa nedá odolať sladkým červeným rajčinám, tak akurát zrelému avokádu a obrovskému zväzku práve odtrhnutého koriandru? Po ceste domov premýšľate, ktorý recept by týmto surovinám padol ako uliaty a napadá vás jediné: Mexiko. K základným koreniam tu patrí okrem najznámejších chilli papričiek tiež rímska rasca, cesnak, cibuľa a koriander od semienok až po zelenú vňať. Pri recepte na avokádovú salsu sme sa inšpirovali u zcestovalej kuchárky Kamu @chefkamu, pri úprave tuniaka zasa nakukli do obľúbenej paleo kuchárky. Výsledkom je super rýchla, super zdravá večera a pre tých, ktorí fičia na súčasných výživových trendoch tiež nízkosacharidová.

1. krok
Najskôr si pripravte salsu. Nakrájajte rajčiny na mesiačiky, vydlabajte dužinu so semienkami a nakrájajte na malé kocky. To isté urobte s avokádom, prisypte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a nasekaný koriander. Dochuťte rímskou rascou, limetkovou šťavou, cukrom. Osoľte, okoreňte a pridajte pár kvapiek olivového oleja. Nechajte odležať.
4 rajčiny
1 avokádo
½ červenej cibule
1 strúčik cesnaku
½ lyžičky rímskej rasce
veľkú hrsť čerstvého koriandru
šťavu z ½ limetky
1 lyžička trstinového cukru
soľ a mleté čierne korenie
kvapku olivového oleja

2. krok
Steaky z tuniaka omyte, osušte, osoľte a okoreňte. Rozpáľte panvicu a rozohrejte na nej kúsok masla s trochou olivového oleja a prisypte i mletý koriander, nech sa krásne rozvonia.
Tuniak smažte asi minútu z jednej strany. Pokvapkajte limetkovou šťavou a celý steak zvrchu pekne zalievajte maslovo-limetkovou omáčkou. Obráťte a opekajte už asi len pol minúty. Takto by mal steak zostať vo vnútri pekne ružový.
2 steaky z čerstvého tuniaka (asi 2 cm hrubé)
mletý koriander
šťava z ½ limetky
maslo
olivový olej
soľ a mleté čierne korenie




ĎALŠÍ RECEPTY

Makrely na grécky spôsob
Pečený pstruh na fenikli a hrášková kaša
Makrela, červený vínny ocot, biele víno




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: