Postup prípravy:
Určite si spomínate na mrazené rybie prsty, ktoré boli asi jediným možným spôsobom, ako do detí dostať morskú rybu. Bohužiaľ kvalita pražených rybích prstov nikdy nebola na príliš vysokej úrovni. Často obsahovala mleté rybie mäso namiesto poriadneho kúsku rybieho filetu. A tiež to praženie ve veľkom množstve oleja určite nie je to, čo deti práve potrebujú. Týmto receptom sa chceme aspoň tvarom priblížiť obaľovaným rybím prstom, zároveň ale ukázať veľmi voňavú, naozaj čerstvú a odľahčenú verziu tejto klasiky. Nie len deti budú takto pripravenú rybu zbožňovať. Do mixéra vložíme nahrubo pokrájané čerstvé rožky alebo iné čerstvé biele pečivo. Rozmixujeme na jemnú strúhanku. Do strúhanky vmiešame nasekaný čerstvý kôpor. 2 čerstvé rožky zväzok kôpru 2. krok Filet tresky naporciujeme na hranolky široké asi 1,5 x 1,5 cm, osolíme a okoreníme. Všetky kúsky obalíme v hladkej múke. Prebytočnú múku odstránime, rybu obalíme v rozšľahanom vajíčku a v pripravenej zmesi z čerstvej strúhanky s kôprom. 300 g tresky tmavej (filet bez kože) hladká múka 1-2 vajíčka soľ korenie 3. krok Plochú panvicu potrieme bohatou vrstvou slnečnicového oleja a necháme rozpáliť. Obalené rybie prsty opekáme zo všetkých štyroch strán (každú stranu asi 2 minúty). Strúhanka sa na rybe bude postupne vysúšať a bude krásne chrumkavá. Na záver do panvice medzi opečené rybie prsty vložíme pár lyžičiek masla a necháme ním ľahko nasiaknuť strúhanku. Rybie prsty za chvíľu chytia vďaka maslu krásnu zlatistú farbu. V tejto chvíli je ryba hotová. maslo slnečnicový olej 4. krok Voňavé a chrumkavé rybie prsty podávame s varenými zemiakmi a omáčkou z kyslej smotany s mletou sladkou paprikou. kyslá smotana mletá sladká paprika zemiaky
|