Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Treska tmavá v kôprovej strúhanke
Zoznam surovín:

Ingrediencie pre 2 osoby:
300 g tresky tmavej (filet bez kože)
2 čerstvé rožky
zväzok kôpru
hladká múka
1-2 vajíčka
maslo
slnečnicový olej
kyslá smotana
mletá sladká paprika
zemiaky
soľ
korenie
 

Postup prípravy:

Určite si spomínate na mrazené rybie prsty, ktoré boli asi jediným možným spôsobom, ako do detí dostať morskú rybu. Bohužiaľ kvalita pražených rybích prstov nikdy nebola na príliš vysokej úrovni. Často obsahovala mleté rybie mäso namiesto poriadneho kúsku rybieho filetu. A tiež to praženie ve veľkom množstve oleja určite nie je to, čo deti práve potrebujú. Týmto receptom sa chceme aspoň tvarom priblížiť obaľovaným rybím prstom, zároveň ale ukázať veľmi voňavú, naozaj čerstvú a odľahčenú verziu tejto klasiky. Nie len deti budú takto pripravenú rybu zbožňovať.

 
1. krok
Do mixéra vložíme nahrubo pokrájané čerstvé rožky alebo iné čerstvé biele pečivo. Rozmixujeme na jemnú strúhanku. Do strúhanky vmiešame nasekaný čerstvý kôpor.
2 čerstvé rožky
zväzok kôpru
 
2. krok
Filet tresky naporciujeme na hranolky široké asi 1,5 x 1,5 cm, osolíme a okoreníme. Všetky kúsky obalíme v hladkej múke. Prebytočnú múku odstránime, rybu obalíme v rozšľahanom vajíčku a v pripravenej zmesi z čerstvej strúhanky s kôprom.
300 g tresky tmavej (filet bez kože)
hladká múka
1-2 vajíčka
soľ
korenie
 
3. krok
Plochú panvicu potrieme bohatou vrstvou slnečnicového oleja a necháme rozpáliť. Obalené rybie prsty opekáme zo všetkých štyroch strán (každú stranu asi 2 minúty). Strúhanka sa na rybe bude postupne vysúšať a bude krásne chrumkavá. Na záver do panvice medzi opečené rybie prsty vložíme pár lyžičiek masla a necháme ním ľahko nasiaknuť strúhanku. Rybie prsty za chvíľu chytia vďaka maslu krásnu zlatistú farbu. V tejto chvíli je ryba hotová.
maslo
slnečnicový olej
 
4. krok
Voňavé a chrumkavé rybie prsty podávame s varenými zemiakmi a omáčkou z kyslej smotany s mletou sladkou paprikou.
kyslá smotana
mletá sladká paprika
zemiaky
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Bouillabaisse [Bujabéza]
Indické kari z čerta morského
Grilované sardinky po baskicky




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: