|
Grilovaný morský vlk s tekvicovým ragout
Zoznam surovín:
130 g tekvica 30 g rybací demi glace 5 g soľ 6 g olivový olej 2 g čakanka 3 g šalát na ozdobu
|
|
Postup prípravy:
A je tu ďalší recept, ktorý pre MyFish exkluzívne pripravil Filip Ondrušek, mladý talentovaný kuchár, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi: „Tento recept som sa naučil na potulkách po Barcelone, keďže Katalánsko mi bolo vždy blízke, tak som si tento recept pripomenul v mojom prevedení aby som vám ukázal, že tekvica a ryba sú skvelí kamaráti. Ak by ste mali aj čierne oriešky, tak by ste umocnili chuť ešte viac. Ale pozor, je to silné afrodiziakum, ktoré nemusí chutiť každému. Každopádne vám tento recept doporučujem.“ 1. krok Tekvicu si nakrájame na malé kúsky a opečieme na olivovom oleji, osolíme. 130 g tekvica 2. krok Na rozpálenej panvici si rozohrejeme olej a opečieme rybu zo strany s kožou a potom ju obrátime na druhú stranu a dokončíme a na záver ju osolíme. morský vlk (filet s kožou) olivový olej 3. krok Tekvicu nakrájame na malé kocky, osolíme a pridáme olivový olej. Čakanku a šalát narežeme na pekné kúsky, osolíme a pridáme olivový olej. tekvica 2 g čakanka 3 g šalát na ozdobu 4. krok V hrnci si zohrejeme rybací demi glace. 30 g rybací demi glace 5. krok Servírovanie: Na tanier naložíme tekvicové ragout a zalejeme rybacím demi glace. Na vrch dáme rybací filet, strana s kožou navrch. Ozdobíme čakankou, čerstvou tekvicou a šalátom. Dobrú chuť!
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Plnené závitky z mečúňa Grilovaný morský vlk so zeleninou „escalivada“ Makrela, červený vínny ocot, biele víno
|
|
|
|
|