|
Špíz, losos, salsa verde
Zoznam surovín:
Filet z lososa bez kože 500gŠpízy alebo špajdľa Olivový olej Citrónová šťava (z menšieho citróna) Hladkolistý petržlen (malý zväzok) Kapary (jedna lyžica) Ančovičky v oleji (jeden až dva filety) Toastový chlieb (plátok bez okrajov) Cesnak (jeden strúčik) Vajce natvrdo uvarené (len žĺtok) Cukor, soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Varenie začneme salsou verde. Petržlen, kapary, ančovičky a cesnak nasekáme najemno. Strednú časť plátku toastového chleba namočíme do citrónovej šťavy. Všetko dáme do mažiara a pridáme ešte žľtok z uvareného vajca. Rozdrvíme a pridáme olivový olej. Prípadne dosolíme a dosladíme cukrom podľa chuti. Omáčku dáme na stranu odležať. Z filetov lososa odstránime kožu a nakrájame rybu na kúsky o veľkosti sústa. Osolíme a okoreníme a ľahko potrieme olivovým olejom. Jednotlivé kúsky napicháme na špízy a grilujeme ich 1 až 2 minúty po každej strane. Hotové špízy podávame pokvapkané salsou verde.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Grilované tigrie krevety s feniklovým šalátom Pečená kambala na fenikli a estragóne Grilovaný špíz z tuniaka s ančovičkovým pestom
|
|
|
|
|