Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Špíz, losos, salsa verde
Zoznam surovín:

Filet z lososa bez kože 500g
Špízy alebo špajdľa 
Olivový olej
Citrónová šťava (z menšieho citróna)
Hladkolistý petržlen (malý zväzok)
Kapary (jedna lyžica)
Ančovičky v oleji (jeden až dva filety)
Toastový chlieb (plátok bez okrajov)
Cesnak (jeden strúčik)
Vajce natvrdo uvarené (len žĺtok)
Cukor, soľ a korenie

Postup prípravy:

Varenie začneme salsou verde. Petržlen, kapary, ančovičky a cesnak nasekáme najemno. Strednú časť plátku toastového chleba namočíme do citrónovej šťavy. Všetko dáme do mažiara a pridáme ešte žľtok z uvareného vajca. Rozdrvíme a pridáme olivový olej. Prípadne dosolíme a dosladíme cukrom podľa chuti. Omáčku dáme na stranu odležať. Z filetov lososa odstránime kožu a nakrájame rybu na kúsky o veľkosti sústa. Osolíme a okoreníme a ľahko potrieme olivovým olejom. Jednotlivé kúsky napicháme na špízy a grilujeme ich 1 až 2 minúty po každej strane. Hotové špízy podávame pokvapkané salsou verde.
ĎALŠÍ RECEPTY

Grilované tigrie krevety s feniklovým šalátom
Pečená kambala na fenikli a estragóne
Grilovaný špíz z tuniaka s ančovičkovým pestom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: