Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilované tigrie krevety s feniklovým šalátom
Zoznam surovín:

Suroviny pre dve osoby:
3 strúčiky cesnaku
2 cm dlhý kúsok čerstvého zázvoru
½ chilli papričky
1ks limetky
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
Suroviny na šalát
1 ks feniklovej buľvy
1 ks pomaranča
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
 

Postup prípravy:

Máte radi recepty s ázijským šmrncom? V tom prípade sa vám bude pozdávať nasledujúci recept na grilované tigrie krevety, pre ktoré sme pripravili marinádu zo zázvoru, limetkovej šťavy, chilli a koriandru. Ako prílohu odporúčame napríklad ľahký šalát z feniklu a pomaranča.

 
1. krok

Tigrie krevety nechajte cez noc rozmraziť v chladničke. Ak sa krevety podvolia pozvoľna a v chlade, odvďačia sa vám lepšou chuťou aj konzistenciou. Pripravte si rozmrazené krevety na marinovanie. Odstráňte hlavičku a črievko, ktoré sa nachádza v zadnej časti krevety. Pancier a chvostík ponechajte, mäso sa tak na grile rýchlo nevysuší. 
10 ks tigrích kreviet
 
2. krok
Krevety osoľte a okoreňte. Zmiešajte nadrobno nakrájaný cesnak, zázvor, koriander a chilli papričku, pridajte olivový olej a šťavu z polovice limetky. V tejto zmesi nechajte krevety marinovať asi hodinu.
3 strúčiky cesnaku
2cm dlhý kúsok čerstvého zázvoru
hrsť čerstvého koriandru
½ chilli papričky
1 ks limetky
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
 
3. krok
Grilujte na dobre rozpálenom grile najviac 3 minúty z každej strany doružova. Podávajte napríklad s už spomínaným feniklovým šalátom, na ktorý si ako prvý olúpeme pomaranč, nožom odrežeme aj bielu šupku a nakrájame ho na plátky. Buľvu feniklu tiež nakrájame na plátky. Pomaranč a fenikel zmiešame s troškou mletého korenia a s pár kvapkami olivového oleja. Šalát ľahko osolíme.  
1 ks feniklovej buľvy
1 ks pomaranča
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
 
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Sardinky marinované v červenej cibuli s cesnakom
Grilované ustrice s bylinkovým maslom
Grilovaná pražma s tymiánom a „alioli“ omáčkou




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: