Postup prípravy:
Máte radi recepty s ázijským šmrncom? V tom prípade sa vám bude pozdávať nasledujúci recept na grilované tigrie krevety, pre ktoré sme pripravili marinádu zo zázvoru, limetkovej šťavy, chilli a koriandru. Ako prílohu odporúčame napríklad ľahký šalát z feniklu a pomaranča. 1. krok
Tigrie krevety nechajte cez noc rozmraziť v chladničke. Ak sa krevety podvolia pozvoľna a v chlade, odvďačia sa vám lepšou chuťou aj konzistenciou. Pripravte si rozmrazené krevety na marinovanie. Odstráňte hlavičku a črievko, ktoré sa nachádza v zadnej časti krevety. Pancier a chvostík ponechajte, mäso sa tak na grile rýchlo nevysuší. 10 ks tigrích kreviet 2. krok Krevety osoľte a okoreňte. Zmiešajte nadrobno nakrájaný cesnak, zázvor, koriander a chilli papričku, pridajte olivový olej a šťavu z polovice limetky. V tejto zmesi nechajte krevety marinovať asi hodinu. 3 strúčiky cesnaku 2cm dlhý kúsok čerstvého zázvoru hrsť čerstvého koriandru ½ chilli papričky 1 ks limetky olivový olej soľ mleté čierne korenie 3. krok Grilujte na dobre rozpálenom grile najviac 3 minúty z každej strany doružova. Podávajte napríklad s už spomínaným feniklovým šalátom, na ktorý si ako prvý olúpeme pomaranč, nožom odrežeme aj bielu šupku a nakrájame ho na plátky. Buľvu feniklu tiež nakrájame na plátky. Pomaranč a fenikel zmiešame s troškou mletého korenia a s pár kvapkami olivového oleja. Šalát ľahko osolíme. 1 ks feniklovej buľvy 1 ks pomaranča olivový olej
|