Postup prípravy:
A je tu ďalší recept, ktorý pre MyFish exkluzívne pripravil Filip Ondrušek, mladý talentovaný kuchár, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi: „Zubáč je delikátna rybka, ktorá pochádza z našich končín. Veľmi dôležité je k nej zvoliť aj správnu zeleninu. Pre mňa bolo dôležité zachovať všetky chute a docieliť ich nezameniteľnú kombináciu. Inak, ak si kúpite celého zubáča, určite nevyhadzujte skelet (zvyšok kostí a hlavy). Len odstráňte oči a žiabre, tie nechutia moc dobre. Vnútornosti sú ale super. Len taká rybacia pečienka na masle a čiernom cesnaku s čiernym pivom. Mega kombo. A keď sme už pri tejto rybke, určite ju spojte s tekvicou a cibuľou. Rozšírite si obzory, čo sa týka chutí. Ja ju zbožňujem v tomto prevedení! Určite vyskúšajte.“ Najlepšie je použiť čerstvého zubáča. Použite pekný 100g filet s rovnomernou hrúbkou. Na panvicu dáme maslo a rybu ogrilujeme na koži, koža musí byť chrumkavá. Pozor, nie spálená! Pridáme ďalší plátok masla a krásne prelievame rybku. Až kým nám maslo nezhnedne. Ryba dostane krásny orieškový nádych. Potom rybku vytiahneme a osolíme halitovou soľou, a necháme ju 2 min odpočívať. maslo zubáč filet halitová soľ 2. krok Tekvicový prívarok. Tekvicu si nastrúhame na strúhadle a orestujeme na masle, ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Tekvica musí byť mäkká. tekvica maslo soľ citrónová šťava 3. krok Naložená mrkva a tekvica. Mrkvu a tekvicu si nakrájame a opečieme na suchej panvici. A potom namarinujeme v limetkovej štave, soli a oleji z vlašských orieškov. tekvica mrkva limetková šťava soľ olej z vlašských orechov 4. krok Cibuľu si rozdelíme na lupienky a ogrilujeme na suchej panvici, až je spálená. Potom namarinujeme v citrónovej štave a soli. 2 lupienky cibuľa žltá citrónová šťava soľ 5. krok Na záver všetko naservírujeme do taniera. Najskôr prívarok, potom zubáča. Marinované kúsky mrkvy a tekvicu. Ozdobíme to spálňou cibuľou, petržlenovou cibuľou a krevetovým olejom. Dobrú chuť priatelia!
|