Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Zubáč s naloženou mrkvou a tekvicou
Zoznam surovín:

100 g zubáč obyčajný (filet s kožou) 
300 g tekvica 
80 g maslo 
2 g soľ klasik 
2 lupienky cibuľa žltá 
20 g mrkva 
10 g krevetový olej 
5 g olej z vlašských orechov 
4 g petržlenová vňať 
1 g halitová soľ 
3 g limetková šťava 
3 g citrónová šťava
 

Postup prípravy:

A je tu ďalší recept, ktorý pre MyFish exkluzívne pripravil Filip Ondrušek, mladý talentovaný kuchár, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi: „Zubáč je delikátna rybka, ktorá pochádza z našich končín. Veľmi dôležité je k nej zvoliť aj správnu zeleninu. Pre mňa bolo dôležité zachovať všetky chute a docieliť ich nezameniteľnú kombináciu. Inak, ak si kúpite celého zubáča, určite nevyhadzujte skelet (zvyšok kostí a hlavy). Len odstráňte oči a žiabre, tie nechutia moc dobre. Vnútornosti sú ale super. Len taká rybacia pečienka na masle a čiernom cesnaku s čiernym pivom. Mega kombo. A keď sme už pri tejto rybke, určite ju spojte s tekvicou a cibuľou. Rozšírite si obzory, čo sa týka chutí. Ja ju zbožňujem v tomto prevedení! Určite vyskúšajte.“
 
1. krok
Najlepšie je použiť čerstvého zubáča. Použite pekný 100g filet s rovnomernou hrúbkou. Na panvicu dáme maslo a rybu ogrilujeme na koži, koža musí byť chrumkavá. Pozor, nie spálená! Pridáme ďalší plátok masla a krásne prelievame rybku. Až kým nám maslo nezhnedne. Ryba dostane krásny orieškový nádych. Potom rybku vytiahneme a osolíme halitovou soľou, a necháme ju 2 min odpočívať.  
maslo 
zubáč filet 
halitová soľ 
 
2. krok
Tekvicový prívarok. Tekvicu si nastrúhame na strúhadle a orestujeme na masle, ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Tekvica musí byť mäkká. 
tekvica
maslo
soľ
citrónová šťava
 
 
3. krok
Naložená mrkva a tekvica. Mrkvu a tekvicu si nakrájame a opečieme na suchej panvici. A potom namarinujeme v limetkovej štave, soli a oleji z vlašských orieškov. 
tekvica 
mrkva
limetková šťava 
soľ
olej z vlašských orechov 
 
 
4. krok
Cibuľu si rozdelíme na lupienky a ogrilujeme na suchej panvici, až je spálená. Potom namarinujeme v citrónovej štave a soli. 
2 lupienky cibuľa žltá 
citrónová šťava
soľ
 
5. krok
Na záver všetko naservírujeme do taniera. Najskôr prívarok, potom zubáča. Marinované kúsky mrkvy a tekvicu. Ozdobíme to spálňou cibuľou, petržlenovou cibuľou a krevetovým olejom. Dobrú chuť priatelia!
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Špagety s paradajkovou omáčkou a sardinkami
Tatarák z divého lososa
Pražma, cibuľa, mäsový vývar, bylinky




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: