Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Losos na pare s batátmi a fazuľkami
Zoznam surovín:

Suroviny na 2 porcie:
2 bataty
1 lyžica olivového oleja
rozmarín
soľ
200 g fazuľových luskov
1 mrkva nakrájaná na kolieska
5 cm kúsok póriku nakrájaný na kolieska
1 stopka zeleru nakrájaná na plátky
100 g anglickej slaniny
2 strúčiky cesnaku
malá červená cibuľa
štipka chilli
 

Postup prípravy:

Vyskúšajte jednu z najzdravších úprav potravín – varenie na pare. Tučný losos je na varenie na pare ideálny a vďaka šetrnému pôsobeniu pary zostane krásne jemný a šťavnatý. Pre dosiahnutie ešte lepšej chuti si pod neho pripravte podušku z čerstvej zeleniny. Ako prílohu sme zvolili pečené bataty a blanšírované zelené fazuľky so slaninkou.
 
1. krok
Rúru predhrejte na 220°C. V miske premiešajte bataty s olejom, rozmarínom a soľou. Rozložte v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte asi 30 minút do chrumkava, v polovici pečenia bataty obráťte.
2 bataty
1 lyžica olivového oleja
rozmarín
soľ
 
2. krok
Priveďte väčšie množstvo vody do varu a osoľte. Do vriacej vody vhoďte fazuľky a nechajte variť asi tri minúty. Medzitým si pripravte ľadový kúpeľ. Väčšiu misu naplňte studenou vodou a pridajte kocky ľadu. Uvarené fazuľky vyberte z vriacej vody a okamžite preložte do ľadového kúpeľa.
200 g fazuľových luskov
soľ
 
3. krok
Vriacu vodu v ktorej sa varili fazuľky nevylievajte, využijete ju pri príprave lososa. Sitko alebo parák naplňte nakrájanou mrkvou, pórikom a stopkovým zelerom. Naporcovaného lososa osoľte a okoreňte a pridajte k zelenine. Sitko alebo parák prikryte a nechajte variť v pare asi 10 minút.
1 mrkva nakrájaná na kolieska
5 cm kúsok póriku nakrájaný na kolieska
1 stopka zeleru nakrájaná na plátky
300 g filetu z lososa
 
4. krok
Medzitým dorobíte fazuľky. Osmažte slaninku s červenou cibuľou, pridajte cesnak a trochu chilli a nechajte rozvoňať. Do zmesi prisypte uvarené, odkvapkané fazuľky a nechajte prehriať. V prípade potreby prisoľte a okoreňte. 
100 g anglickej slaniny
2 strúčiky cesnaku
malá červená cibuľa
štipka chilli
200 g fazuľových luskov
soľ
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Zubáč s omáčkou zo zemiakových šupiek
Letné závitky s údeným lososom a špenátom
Špagety so slávkami a janovským pestom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: