Postup prípravy:
Vyskúšajte jednu z najzdravších úprav potravín – varenie na pare. Tučný losos je na varenie na pare ideálny a vďaka šetrnému pôsobeniu pary zostane krásne jemný a šťavnatý. Pre dosiahnutie ešte lepšej chuti si pod neho pripravte podušku z čerstvej zeleniny. Ako prílohu sme zvolili pečené bataty a blanšírované zelené fazuľky so slaninkou. Rúru predhrejte na 220°C. V miske premiešajte bataty s olejom, rozmarínom a soľou. Rozložte v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte asi 30 minút do chrumkava, v polovici pečenia bataty obráťte. 2 bataty 1 lyžica olivového oleja rozmarín soľ 2. krok Priveďte väčšie množstvo vody do varu a osoľte. Do vriacej vody vhoďte fazuľky a nechajte variť asi tri minúty. Medzitým si pripravte ľadový kúpeľ. Väčšiu misu naplňte studenou vodou a pridajte kocky ľadu. Uvarené fazuľky vyberte z vriacej vody a okamžite preložte do ľadového kúpeľa. 200 g fazuľových luskov soľ 3. krok Vriacu vodu v ktorej sa varili fazuľky nevylievajte, využijete ju pri príprave lososa. Sitko alebo parák naplňte nakrájanou mrkvou, pórikom a stopkovým zelerom. Naporcovaného lososa osoľte a okoreňte a pridajte k zelenine. Sitko alebo parák prikryte a nechajte variť v pare asi 10 minút. 1 mrkva nakrájaná na kolieska 5 cm kúsok póriku nakrájaný na kolieska 1 stopka zeleru nakrájaná na plátky 300 g filetu z lososa 4. krok Medzitým dorobíte fazuľky. Osmažte slaninku s červenou cibuľou, pridajte cesnak a trochu chilli a nechajte rozvoňať. Do zmesi prisypte uvarené, odkvapkané fazuľky a nechajte prehriať. V prípade potreby prisoľte a okoreňte. 100 g anglickej slaniny 2 strúčiky cesnaku malá červená cibuľa štipka chilli 200 g fazuľových luskov soľ
|