|
Losos na karfiolovom kuskuse
Zoznam surovín:
Suroviny na karfiolový kuskus: 1 karfiol 2 lyžice masla 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku kôra z 1 malého citróna soľ korenie kurkuma šafran olivový olej hrsť petržlenu Suroviny na pečeného lososa: soľ korenie
|
|
Postup prípravy:
Kombinácia šafranu a lososa dodá vašej večeri ten pravý marocký šmrnc. Rýchly a ľahký kuskus z karfiola je príjemná bezlepková varianta klasického kuskusu. Trik spočíva v tom karfiol nerozvariť, aby nebol na kašu. Pre lososa sme zvolili jednoduchú úpravu, aby sa spolu s šafranovým karfiolom hravo dopľňal. 1. krok Karfiol najprv rozoberte na ružičky, potom vložte do mixéra a nasekajte na drobné kúsky. Vo veľkej panvici rozohrejte lyžicu masla a nakrájanú cibuľu pražte do mäkka. Pridajte ďalšiu lyžicu masla, cesnak, citrónovú kôru a miešajte ďalšiu minútu. Prisypte soľ, korenie, kurkumu a premiešajte. Nakoniec pridajte karfiol a šafran a varte asi 2 minúty. Dochuťte podľa potreby pár kvapkami citrónovej šťavy a olivového oleja. Na záver dozdobte nasekaným petržlenom. 1 karfiol 2 lyžice masla 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku kôra z 1 malého citróna soľ korenie kurkuma šafran olivový olej hrsť petržlenu 2. krok Lososa osoľte, okoreňte a dajte piecť na 250 °C asi na 15 minút. 300 g filetu z lososa soľ korenie
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Ustrice so sviežim dipom Treska Skrei v papilote s pečeným ružičkovým kelom Pražma, cibuľa, mäsový vývar, bylinky
|
|
|
|
|