Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Losos na karfiolovom kuskuse
Zoznam surovín:

Suroviny na karfiolový kuskus:
1 karfiol
2 lyžice masla
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kôra z 1 malého citróna
soľ
korenie
kurkuma
šafran
olivový olej
hrsť petržlenu
 
Suroviny na pečeného lososa:
soľ
korenie
 

Postup prípravy:

Kombinácia šafranu a lososa dodá vašej večeri ten pravý marocký šmrnc. Rýchly a ľahký kuskus z karfiola je príjemná bezlepková varianta klasického kuskusu. Trik spočíva v tom karfiol nerozvariť, aby nebol na kašu. Pre lososa sme zvolili jednoduchú úpravu, aby sa spolu s šafranovým karfiolom hravo dopľňal. 
 
1. krok
Karfiol najprv rozoberte na ružičky, potom vložte do mixéra a nasekajte na drobné kúsky. Vo veľkej panvici rozohrejte lyžicu masla a nakrájanú cibuľu pražte do mäkka. Pridajte ďalšiu lyžicu masla, cesnak, citrónovú kôru a miešajte ďalšiu minútu. Prisypte soľ, korenie, kurkumu a premiešajte. Nakoniec pridajte karfiol a šafran a varte asi 2 minúty.  Dochuťte podľa potreby pár kvapkami citrónovej šťavy a olivového oleja. Na záver dozdobte nasekaným petržlenom. 
1 karfiol
2 lyžice masla
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kôra z 1 malého citróna
soľ
korenie
kurkuma
šafran
olivový olej
hrsť petržlenu
 
2. krok
Lososa osoľte, okoreňte a dajte piecť na 250 °C asi na 15 minút.
300 g filetu z lososa
soľ
korenie
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Ustrice so sviežim dipom
Treska Skrei v papilote s pečeným ružičkovým kelom
Pražma, cibuľa, mäsový vývar, bylinky




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: