|
Polievka, zmes rýb, kôpor, zemiaky
Zoznam surovín:
Trigla červenáRopušnica obyčajná Morský ostriežik Zemiaky Mäsité paradajky Kôpor Hladkolistý petržlen Bobkový list Cesnak Cibuľa Olivový olej Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Do hrnca vložíme na rozpálený olivový olej na hrubo nakrájanú cibuľu a zemiaky na kocky. Orestujeme, až nám cibuľa zosklovatie. Pridáme nakrájaný cesnak, kôpor, petržlen a pokrájané mäsité paradajky. Nezabudneme vložiť bobkový list, Zamiešame a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme k varu, stlmíme a do hrnca vložíme zmes rýb. Ďalej nemiešame a udržujeme pri teplote ľahko pod bodom varu asi desať až pätnásť minút tak, aby nám zmäkli zemiaky a ryby sa dostatočne uvarili. Servírujeme pokvapkané olivovým olejom.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Grilovaný morský vlk s tekvicovým ragout Pečená chobotnica so zeleninou Treska tmavá v kôprovej strúhanke
|
|
|
|
|