Morský ostriežik na masle so šalviou
Zoznam surovín:

300g morského ostriežika (filet s kožou)
lístky čerstvej šalvie
50g masla
strúčik cesnaku
hladká múka
soľ a korenie

Postup prípravy:

1
Morského ostriežika osolíme a okoreníme, kožu filety zľahka zaprášime múkou. 
300g morského ostriežika (filet s kožou)
hladká múka
soľ a korenie

2
V panvici si rozpustíme dostatočné množstvo masla a necháme v ňom rozvinúť vôňu cesnaku a lístkov čerstvej šalvie. Kožou smerom dole vložíme rybu do panvice. Necháme ju osmažiť a potom plameň zmiernime. Pomocou polievkovej lyžice rybu prelievame maslom, kým sa nám krásne neprehreje. Rybu môžeme na chvíľu aj obrátiť. Podľa veľkosti filetu nebude však ryba na panvici dlhšie, než päť minút. 
50g masla
strúčik cesnaku
lístky čerstvej šalvie

3
Na rozohriaty tanier vložíme rybu a pokvapkáme rozpusteným maslom z panvice. Voľbu prílohy necháme na vašej fantázii, my volíme pečenú sicílsku zeleninu.




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: