|
Morský ostriežik na masle so šalviou
Zoznam surovín:
300g morského ostriežika (filet s kožou)lístky čerstvej šalvie 50g masla strúčik cesnaku hladká múka soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
1Morského ostriežika osolíme a okoreníme, kožu filety zľahka zaprášime múkou. 300g morského ostriežika (filet s kožou) hladká múka soľ a korenie
2 V panvici si rozpustíme dostatočné množstvo masla a necháme v ňom rozvinúť vôňu cesnaku a lístkov čerstvej šalvie. Kožou smerom dole vložíme rybu do panvice. Necháme ju osmažiť a potom plameň zmiernime. Pomocou polievkovej lyžice rybu prelievame maslom, kým sa nám krásne neprehreje. Rybu môžeme na chvíľu aj obrátiť. Podľa veľkosti filetu nebude však ryba na panvici dlhšie, než päť minút. 50g masla strúčik cesnaku lístky čerstvej šalvie
3 Na rozohriaty tanier vložíme rybu a pokvapkáme rozpusteným maslom z panvice. Voľbu prílohy necháme na vašej fantázii, my volíme pečenú sicílsku zeleninu.
|

|
|
|
|