Losos na ázijský spôsob s pak choi
Zoznam surovín:

300g filetu z lososa (bez kože)
1 jarná cibuľka
šťava z polovice pomaranča
šťava z celej limetky
kúsok zázvoru (asi 1 cm)
čili
250g jasmínovej ryže
1 lyžica ryžového octu
čierny sezam
2ks pak choi kapusty
2 lyžice sójovej omáčky tamari
2 strúčiky cesnaku
sezamový olej
soľ, korenie

Postup prípravy:

Skúste si tentokrát pripraviť lososa netradične s použitím surovín v ázijskom štýle. Výraznejšia marináda tučnému lososovi pristane a dodá mäsu príjemný šmrnc. Pridajte ryžu a lahodnú pak choi kapustu a zdravú večeru pre 2 osoby máte na stole.

1
Najprv si pripravte marinádu na lososa. Zmíešajte šťavu z limetky, pomaranča, nakrájaný zázvor, čili, jarnú cibuľku, soľ a korenie. Vo vzniknutej marináde obaľte lososa a nechajte marinovať aspoň hodinu. Dajte piecť na 250 °C asi na 15 minút.
300g filetu z lososa bez kože
1 jarná cibuľka
šťava z polovice pomaranča
štava z celej limetky
kúsok zázvoru (asi 1 cm)
čili
soľ, korenie

2
Medzitým dajte variť jasmínovú ryžu do osolenej vody. Ešte do teplej ryže vmiešajte ryžový ocot a čierny sezam.
250g jasmínovej ryže
1 lyžica ryžového octu
čierny sezam
soľ

3
Pak choi rozdeľte na jednotlivé listy a tie silnejšie prekrojte. Rozpáľte trochu sezamového oleja vo woku, krátko orestujte cesnak a pridajte pak choi. Ochuťte omáčkou tamari, podlejte trochou vody a kapustu poduste pod pokrievkou ešte tri minúty, aby zmäkla.
2ks pak choi kapusty
2 lyžice sójovej omáčky Tamari
2 strúčiky cesnaku
sezamový olej

4
Servírujte společne v miske. Lososa môžete ešte dozdobiť čiernym sezamom.
čierny sezam





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: