|
Losos na ázijský spôsob s pak choi
Zoznam surovín:
300g filetu z lososa (bez kože) 1 jarná cibuľka šťava z polovice pomaranča šťava z celej limetky kúsok zázvoru (asi 1 cm) čili 250 g jasmínovej ryže 1 lyžica ryžového octu čierny sezam 2 ks pak choi kapusty 2 lyžice sójovej omáčky tamari 2 strúčiky cesnaku sezamový olej soľ, korenie
|
|
Postup prípravy:
Skúste si tentokrát pripraviť lososa netradične s použitím surovín v ázijskom štýle. Výraznejšia marináda tučnému lososovi pristane a dodá mäsu príjemný šmrnc. Pridajte ryžu a lahodnú pak choi kapustu a zdravú večeru pre 2 osoby máte na stole. 1. krok Najprv si pripravte marinádu na lososa. Zmíešajte šťavu z limetky, pomaranča, nakrájaný zázvor, čili, jarnú cibuľku, soľ a korenie. Vo vzniknutej marináde obaľte lososa a nechajte marinovať aspoň hodinu. Dajte piecť na 250 °C asi na 15 minút. 300 g filetu z lososa bez kože 1 jarná cibuľka šťava z polovice pomaranča štava z celej limetky kúsok zázvoru (asi 1 cm) čili soľ, korenie 2. krok Medzitým dajte variť jasmínovú ryžu do osolenej vody. Ešte do teplej ryže vmiešajte ryžový ocot a čierny sezam. 250 g jasmínovej ryže 1 lyžica ryžového octu čierny sezam soľ 3. krok Pak choi rozdeľte na jednotlivé listy a tie silnejšie prekrojte. Rozpáľte trochu sezamového oleja vo woku, krátko orestujte cesnak a pridajte pak choi. Ochuťte omáčkou tamari, podlejte trochou vody a kapustu poduste pod pokrievkou ešte tri minúty, aby zmäkla. 2 ks pak choi kapusty 2 lyžice sójovej omáčky Tamari 2 strúčiky cesnaku sezamový olej 4. krok Servírujte společne v miske. Lososa môžete ešte dozdobiť čiernym sezamom. čierny sezam
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Pečený jeseter so šošovicou Beluga a orechovým glazé Grilovaný morský vlk so zeleninou „escalivada“ Kambala pečená so zemiakmi a rozmarínom
|
|
|
|
|