Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Indické kari z čerta morského
Zoznam surovín:

Suroviny na 4 porcie:
600 g čerta morského (filet bez kože)
200 g krájaných paradajok v plechovke
1 stredne veľká cibuľa
½ lyžičky semien senovky gréckej
1 lyžička horčičných semien
½ lyžičky kurkumy
½ lyžíčky mletého chilli
1 lyžička mletej rímskej rasce
1 lyžička mletého koriandru (semeno) 
4 listy kari
100 ml kokosového mlieka
horúca voda
zázvor
zväzok čerstvého koriandru (list)
rastlinný olej
soľ
 

Postup prípravy:

Pevné a na chuť veľmi jemné mäso morského čerta je pre indické kari tou správnou voľbou. Potvrdiť to môže recept, ktorý pripravuje Alfred Prasad v reštaurácii Tamarind v londýnskej štvrti Mayfair. Potom, ako sme jeho recept s drobnou improvizáciou vyskúšali, už rozumieme, prečo sa stal vo veku dvadsiatich deviatich rokov najmladším indickým šéfkuchárom, ktorý získal Michelinskú hviezdu. Jeho kari je ozajstná topka. 
 
1. krok
Do hlbokej panvice s rovným dnom nalejeme olej tak, aby rovnomerne pokryl dno. Na miernom ohni olej zahrejeme a pridáme horčičné semienka. 
rastlinný olej
1 lyžička horčičných semien
 
2. krok
Akonáhle začnú horčičné semienka praskať, pridáme semená senovky gréckej, listy kari, najemno nakrájanú cibuľu a približne jednu lyžicu nakrájaného zázvoru. Za občasného miešania restujeme na miernom ohni. 
½ lyžičky semien senovky gréckej
4 listy kari
zázvor
1 stredne veľká cibuľa
 
3. krok
Keď cibuľa začne chytať zlatý odtieň, pridáme kurkumu, rímsku rascu, mletý koriander a mleté chilli. Všetko dobre premiešame, aby sa korenie spojilo so zmesou. Pridáme nakrájané paradajky a opäť dobre premiešame. Varíme približne 20 minút (zmes by mala zľahka bublať). Ak treba, zmes môžeme postupne riediť priliatím horúcej vody. 
½ lyžičky kurkumy
½ lyžíčky mletého chilli
1 lyžička mletej rímskej rasce 
1 lyžička mletého koriandru (semeno)
200 g krájaných paradajok v plechovke 
horúca voda
 
4. krok
Filet čerta morského opláchneme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kúsky (asi 3x3cm). Znížime teplotu na panvici a pridáme kúsky ryby, ľahko premiešame a necháme ju povariť v zmesi približne 2 minúty. 
600 g čerta morského (filet bez kože)
 
5. krok
Prilejeme kokosové mlieko, ktoré do kari zľahka vmiešame. Zmes osolíme podľa potreby a naposledy necháme krátko prejsť varom. Kari servírujeme s varenou ryžou, ktorú posypeme nasekanými listami koriandru. 
100 ml kokosového mlieka
soľ
zväzok čerstvého koriandru (list)
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Tatarák z divého lososa
Treska SKREI s horčicovou omáčkou
Losos na ázijský spôsob s pak choi




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: