Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Indické kari z čerta morského
Zoznam surovín:

Suroviny na 4 porcie:
600g čerta morského (filet bez kože)
200g krájaných paradajok v plechovke
1 stredne veľká cibuľa
½ lyžičky semien senovky gréckej
1 lyžička horčičných semien
½ lyžičky kurkumy
½ lyžíčky mletého chilli
1 lyžička mletej rímskej rasce
1 lyžička mletého koriandru (semeno) 
4 listy kari
100ml kokosového mlieka
horúca voda
zázvor
zväzok čerstvého koriandru (list)
rastlinný olej
soľ


Postup prípravy:

Pevné a na chuť veľmi jemné mäso morského čerta je pre indické kari tou správnou voľbou. Potvrdiť to môže recept, ktorý pripravuje Alfred Prasad v reštaurácii Tamarind v londýnskej štvrti Mayfair. Potom, ako sme jeho recept s drobnou improvizáciou vyskúšali, už rozumieme, prečo sa stal vo veku dvadsiatich deviatich rokov najmladším indickým šéfkuchárom, ktorý získal Michelinskú hviezdu. Jeho kari je ozajstná topka. 
 
1. krok
Do hlbokej panvice s rovným dnom nalejeme olej tak, aby rovnomerne pokryl dno. Na miernom ohni olej zahrejeme a pridáme horčičné semienka. 
rastlinný olej
1 lyžička horčičných semien
 
2. krok
Akonáhle začnú horčičné semienka praskať, pridáme semená senovky gréckej, listy kari, najemno nakrájanú cibuľu a približne jednu lyžicu nakrájaného zázvoru. Za občasného miešania restujeme na miernom ohni. 
½ lyžičky semien senovky gréckej
4 listy kari
zázvor
1 stredne veľká cibuľa
 
3. krok
Keď cibuľa začne chytať zlatý odtieň, pridáme kurkumu, rímsku rascu, mletý koriander a mleté chilli. Všetko dobre premiešame, aby sa korenie spojilo so zmesou. Pridáme nakrájané paradajky a opäť dobre premiešame. Varíme približne 20 minút (zmes by mala zľahka bublať). Ak treba, zmes môžeme postupne riediť priliatím horúcej vody. 
½ lyžičky kurkumy
½ lyžíčky mletého chilli
1 lyžička mletej rímskej rasce 
1 lyžička mletého koriandru (semeno)
200g krájaných paradajok v plechovke 
horúca voda
 
4. krok
Filet čerta morského opláchneme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kúsky (asi 3x3cm). Znížime teplotu na panvici a pridáme kúsky ryby, ľahko premiešame a necháme ju povariť v zmesi približne 2 minúty. 
600g čerta morského (filet bez kože)
 
5. krok
Prilejeme kokosové mlieko, ktoré do kari zľahka vmiešame. Zmes osolíme podľa potreby a naposledy necháme krátko prejsť varom. Kari servírujeme s varenou ryžou, ktorú posypeme nasekanými listami koriandru. 
100ml kokosového mlieka
soľ
zväzok čerstvého koriandru (list)




ĎALŠÍ RECEPTY

Grilovaný morský vlk so zeleninou „escalivada“
Platesa na finkenwerdský spôsob




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: