Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilované kalmáre
Zoznam surovín:

250 g kalamárov (očistených)
1 citrón
1 strúčik cesnaku
olivový olej extra virgin
lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
soľ a korenie
tuk na potretie grilu

Postup prípravy:

K príjemným okamihom pri návšteve prímorských oblastí Chorvátska jednoznačne patrí ich kuchyňa s čerstvými rybami a morskými plodmi. Medzi tie najtradičnejšie jedlá patria bezosporu “Lignje na žaru”, teda grilované kalamáre.
 
1. krok
Do nádoby s olivovým olejom a citrónovou šťavou vložíme očistené a dobre osušené kalamáre. Necháme ich asi polhodinu až hodinu marinovať.
250 g kalamárov (očistených)
50 ml olivového oleja extra virgin
½ citróna
 
2. krok
V miske dobre premiešame nasekaný hladkolistý petržlen s roztlačeným cesnakom a šťavou z druhej polovice citróna. 
olivový olej extra virgin
lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
½ citróna
1 strúčik cesnaku
 
3. krok
Kalamáre poukladáme na rozpálený gril potretý tukom. Pokiaľ máme naozaj malé kalamáre, okolo 10 cm, je lepšie zvoliť menší plameň.  Najprv grilujeme telá (tuby) asi tak 3 minúty z každej strany (pri veľkosti kalamárov cca 20-25cm). Akonáhle kalamáre otočíme, na gril pridáme aj chápadlá, ktorým budú stačiť celkom 3 minúty. Kalamáre môžeme v priebehu grilovania potierať pripravenou zmesou. Servírujeme na rozohriatom tanieri preliate zbytkom zmesi na potieranie. Ako prílohu odporúčame biely chlieb alebo zemiakové hranolky.
tuk na potretie grilu

ĎALŠÍ RECEPTY

Zubáč s omáčkou zo zemiakových šupiek
Treska Skrei s fermentovaným zelerom
Tatarák z tuniaka s olivami a paradajkami




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: