Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Trigla červená, čierne olivy, bobkový list, cesnak
Zoznam surovín:

Trigla červená (menšie celé ryby)
Čierne olivy
Bobkový list
Čierne korenie (celé zrnká)
Olivový olej
Cesnak
Citrón
Alobal
Soľ a korenie


Postup prípravy:

Očistené rybyčky vložíme do misy. Prelysovaný cesnak (alebo nastrúhaný na jemno) zmiešame so šťavou z jedného citróna a asi s rovnakým množstvom olivového oleja. V maždiari si roztlčieme asi pol lyžičky zrniečok čierneho korenia a asi tri bobkové listy. Pridáme do zmesi olivového oleja a citrónovej šťavy a všetko dobre premiešame. Ryby marinádou potrieme a dôkladne vtrieme aj do brušnej dutiny. Necháme v mise všetko najmenej dve hodiny v chladničke odležať. Minimálne raz trigle obrátime. Akonáhle sa rybyčky dostatočne odležia, vložíme ich do alobalu, dosolíme, pokvapkáme trochou marinády a posypeme vykôstkovanými čiernymi olivami. Ryby v alobale nepriedušne uzavrieme. Môžeme pripravovať na rozpálenom grile, kde balíčky aspoň raz otočíme na dobu desiatich minút (samozrejme záleží na veľkosti rýb a teplote grilu) alebo tiež na plechu v rúre rozpálenej na 200°C na dobu asi 15 minút. Podávame horúce priamo z rozbaleného alobalu v kombinácii s bielym pečivom.
ĎALŠÍ RECEPTY

Pečený pstruh na fenikli a hrášková kaša
Grilovaný mečúň s bylinkovou salsou a bulgurovým šalátom
Vojnové kura s krevetami




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: