|
Trigla červená, čierne olivy, bobkový list, cesnak
Zoznam surovín:
Trigla červená (menšie celé ryby) Čierne olivy Bobkový list Čierne korenie (celé zrnká) Olivový olej Cesnak CitrónAlobal
|
|
Postup prípravy:
Očistené rybyčky vložíme do misy. Prelysovaný cesnak (alebo nastrúhaný na jemno) zmiešame so šťavou z jedného citróna a asi s rovnakým množstvom olivového oleja. V maždiari si roztlčieme asi pol lyžičky zrniečok čierneho korenia a asi tri bobkové listy. Pridáme do zmesi olivového oleja a citrónovej šťavy a všetko dobre premiešame. Ryby marinádou potrieme a dôkladne vtrieme aj do brušnej dutiny. Necháme v mise všetko najmenej dve hodiny v chladničke odležať. Minimálne raz trigle obrátime. Akonáhle sa rybyčky dostatočne odležia, vložíme ich do alobalu, dosolíme, pokvapkáme trochou marinády a posypeme vykôstkovanými čiernymi olivami. Ryby v alobale nepriedušne uzavrieme. Môžeme pripravovať na rozpálenom grile, kde balíčky aspoň raz otočíme na dobu desiatich minút (samozrejme záleží na veľkosti rýb a teplote grilu) alebo tiež na plechu v rúre rozpálenej na 200°C na dobu asi 15 minút. Podávame horúce priamo z rozbaleného alobalu v kombinácii s bielym pečivom.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Pečený pstruh na fenikli a hrášková kaša Grilovaný mečúň s bylinkovou salsou a bulgurovým šalátom Vojnové kura s krevetami
|
|
|
|
|