|
Omáčka Mignonette na ustrice
Zoznam surovín:
1 šalotka 8 cl suchého červeného vína 8 cl červeného vínneho octu korenie
|
|
Postup prípravy:
V Európe, hlavne však vo Francúzsku nie je na ustrice obľúbenejšej omáčky, než je Mignonette. Budete prekvapení, ale táto ľahko štipľavá omáčka s nádychom červeného vína je veľmi ľahká. Odporúčame použiť naozaj kvalitné červené suché víno. 1. krok Šalotku zbavíme šupky a nasekáme na jemno. Spoločne s červeným vínom a červeným vínnym octom privedieme šalotku v malom hrnci pomaly k varu. Ľahko okoreníme, premiešame a odstavíme z platne. Dôležité je nechať omáčku aspoň 2 hodiny odležať, aby sa chute krásne prepojili. 1 šalotka 8 cl suchého červeného vína 8 cl červeného vínneho octu korenie 2. krok Otvoríme surovú ustricu a uvoľníme ju. Pridáme malé množstvo omáčky a hneď podávame. ustrice
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Treska SKREI s horčicovou omáčkou Grilovaný morský vlk s tekvicovým ragout Polievka, zmes rýb, kôpor, zemiaky
|
|
|
|
|