Zubáč grilovaný v balíčku
Zoznam surovín:

200g zubáča obyčajného (filet s kožou)
1 citrón
1 lyžica masla
1 veľký šampiňón
1 malý pór
100ml smotany (tuk 33%)
1 lyžica nastrúhaného parmezánu
1dcl suchého bieleho vína
1 lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
červené korenie
soľ
papier na pečenie
pevný alobal

Postup prípravy:

Jednou z najväčších ostriežovitých rýb žijúcich v našich vodách je zubáč obyčajný. My sme na náš recept použili filet z menšieho zubáča, ktorý je ideálnou porciou pre jedného stravníka. Pokiaľ sa Vám podarí zohnať naozaj veľký filet, je možné tento recept pripraviť ako spoločné jedlo pre viac ľudí. Zubáč je medzi labužníkmi obľúbený práve kvôli pevnému, bielemu a štavnatému mäsu s vynikajúcou chuťou.  Príprava v balíčku je vhodná na gril, ale aj na prípravu v rúre. 

1
Zelenú časť z póru odrežeme a necháme ju na finálnu ozdobu. Bielu časť nakrájame na kolieska. Šampiňón očistíme a nakrájame na tenké plátky. V panvici rozpustíme maslo a podusíme na ňom pór a šampiňón. Akonáhle sa odparí všetka šťava, ktorú sampiňón pustí, pridáme nasekaný hladkolistý petržlen a prilejeme víno. Smotanu zmiešame s nastrúhaným syrom a vo chvíli, keď sa z panvice odparí alkohol. Prilejeme ju k zmesi. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo namletým červeným korením, ktoré je príjemne nasladlé a menej štipľavé než klasické čierne korenie.
1 lyžica masla
1 veľký sampiňón
1 malý pór (biela časť)
100ml smotany (tuk 33%)
1 lyžica nastrúhaného parmezánu
1dcl suchého bieleho vína
1 lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
červené korenie
soľ

2
Filet zubáča umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ľahko osolíme. Cez štvorcový plát alobalu dáme odstrihnutý štvorec z  papiera na pečenie. Uprostred umiestnime filet ryby, prelejeme ho pripravenou zmesou z húb a všetko dobre zabalíme do balíčka. Balíček dobre utesníme a vložíme ho na rozpálený gril (250-300°C). Rybu v balíčku grilujeme asi 10 minút. 
200g zubáča obyčajného (filet s kožou)
1 citrón
soľ

3
Rybu servírujeme priamo v otvorenom balíčku. Zubáča dozdobíme nakrájanou zelenou časťou póru a ľahko pomletým červeným korením. Jedlo môžeme doplniť bylinkovou bagetou.
1 malý pór (zelená časť)
červené korenie





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: