|
Sciéna, soľná krusta, rozmarín, kôra z citrusov
Zoznam surovín:
Sciéna kráľovskáHrubozrnná soľ (1-2 kg) Citrón Pomaranč Rozmarín
|
|
Postup prípravy:
Nastrúhame na jemnom strúhadle citrónovú a pomarančovú kôru, ktorú zmiešame s veľkým množstvom hrubozrnnej soli a nasekaným rozmarínom. Zmes zmiešame s rozšľahaným bielkom. Na rybe ponecháme šupiny a brušnú dutinu vyplníme vetvičkou rozmarínu. Na plech s papierom na pečenie rozprestrieme časť zmesi a položíme na ňu rybu. Zvyšnou zmesou rybu bohato prikryjeme tak, aby vykúkala len hlava a chvostová plutva. Pečieme podľa veľkosti ryby v rúre na 200°C asi 30-45 minút. Rybu vytiahneme z rúry, soľnú krustu na stranách poklopeme a horný diel odklopíme. Rybu opatrne naporcujeme a servírujeme. Vďaka kruste zostala ryba krásne šťavnatá. Ako vhodnú prílohu môžeme zvoliť zeleninu na masle.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Ustrice so sviežim dipom Zubáč s naloženou mrkvou a tekvicou Tatarák z tuniaka s olivami a paradajkami
|
|
|
|
|