Sciéna, soľná krusta, rozmarín, kôra z citrusov
Zoznam surovín:

Sciéna kráľovská
Hrubozrnná soľ (1-2 kg)
Citrón
Pomaranč
Rozmarín
Vajíčko (bielok)



Postup prípravy:

Nastrúhame na jemnom strúhadle citrónovú a pomarančovú kôru, ktorú zmiešame s veľkým množstvom hrubozrnnej soli a nasekaným rozmarínom. Zmes zmiešame s rozšľahaným bielkom. Na rybe ponecháme šupiny a brušnú dutinu vyplníme vetvičkou rozmarínu. Na plech s papierom na pečenie rozprestrieme časť zmesi a položíme na ňu rybu.  Zvyšnou zmesou rybu bohato prikryjeme tak, aby vykúkala len hlava a chvostová plutva. Pečieme podľa veľkosti ryby v rúre na 200°C asi 30-45 minút. Rybu vytiahneme z rúry, soľnú krustu na stranách poklopeme a horný diel odklopíme. Rybu opatrne naporcujeme a servírujeme. Vďaka kruste zostala ryba krásne šťavnatá. Ako vhodnú prílohu môžeme zvoliť zeleninu na masle.




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: