|
Pstruh lososovitý, hrozienka, píniové oriešky, smotana
Zoznam surovín:
Pstruh lososovitý (filet s kožou)Petržlen (koreň) Mrkva (koreň) Zeler (buľva) Cibuľa Píniové oriešky Hrozienka Citrónová kôra Biely vínny ocot Čerstvá šalvia Smotana Olivový olej Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Koreňovú zeleninu s cibuľou nakrájame na drobno a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme hrsť prepláchnutých hrozienok, lyžicu píniových orieškov, lístky šalvie a na jemno nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna. Panvicu pokvapkáme asi tromi lyžicami bieleho vínneho octu a necháme ho odpariť a asi desať minút zľahka na miernom ohni varíme. Na záver pridáme do zmesi smotanu a necháme zredukovať na krémovú konzistenciu. Medzi tým si kožu filetov pstruha priečne narežeme. Rybu nasolíme a okoreníme. Opečieme na olivovom oleji. Servírujeme na zohriatom tanieri preliate omáčkou.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Zubáč s naloženou mrkvou a tekvicou Letné závitky s údeným lososom a špenátom Vojnové kura s krevetami
|
|
|
|
|