Pstruh lososovitý, hrozienka, píniové oriešky, smotana
Zoznam surovín:

Pstruh lososovitý (filet s kožou)
Petržlen (koreň)
Mrkva (koreň)
Zeler (buľva)
Cibuľa
Píniové oriešky
Hrozienka
Citrónová kôra
Biely vínny ocot
Čerstvá šalvia
Smotana
Olivový olej
Soľ a korenie





Postup prípravy:

Koreňovú zeleninu s cibuľou nakrájame na drobno a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme hrsť prepláchnutých hrozienok, lyžicu píniových orieškov, lístky šalvie a na jemno nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna. Panvicu pokvapkáme asi tromi lyžicami bieleho vínneho octu a necháme ho odpariť a asi desať minút zľahka na miernom ohni varíme. Na záver pridáme do zmesi smotanu a necháme zredukovať na krémovú konzistenciu. Medzi tým si kožu filetov pstruha priečne narežeme. Rybu nasolíme a okoreníme. Opečieme na olivovom oleji. Servírujeme na zohriatom tanieri preliate omáčkou.




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: