Postup prípravy:
Ak má konzumácia rýb mimoriadny prínos pre ľudské zdravie, tak pri sardinkách to platí dvojnásobne. Napríklad v Portugalsku si ich obľúbili natoľko, že ich nájdete snáď v každom „hladnom okienku“, reštaurácii alebo konzerve v obchode. Na grilovanie stačia naozaj len sardinky, soľ a gril. 1. krok Zeleninu dôkladne umyjeme, paradajky nakrájame na mesiačiky, reďkvičky na plátky a šalát natrháme na kúsky. Spoločne s listami rukoly dáme do väčšej misky. Šalát osolíme a okoreníme. 1 šalát Little Gem 2 reďkvičky rukola 3 cherry paradajky soľ a korenie 2. krok Vytlačíme šťavu z jedného citróna, ktorú zmiešame s rovnakým množstvom olivového oleja. Metličkou ľahko vyšľaháme do hladkej emulzie. Miešaný šalát zmiešame s potrebným množstvom pripraveného dresingu. 1 citrón extra panenský olivový olej 3. krok V mažiari si veľmi ľahko zjemníme hrubozrnnú morskú soľ, v ktorej potom obalíme sardinky. Sardinky grilujeme z každej strany 4-6 minút (čas je závislý od veľkosti rýb). Mäso sardinek by malo ísť ľahko oddeliť od kosti, pritom by však malo zostať šťavnaté. 300 g sardinek európskych (celé ryby) hrubozrnná morská soľ 4. krok Hotové sardinky servírujeme spoločne s pripraveným šalátom. Vhodnou prílohou však môžu byť aj varené zemiaky alebo opečené biele pečivo.
|