Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilované sardinky s letným šalátom
Zoznam surovín:

300g sardiniek európskych (celé ryby)
hrubozrnná morská soľ
1 šalát „little gem“
2ks reďkvičiek
rukola
3ks cherry paradajok
1 citrón
extra panenský olivový olej
soľ a korenie


Postup prípravy:

Ak má konzumácia rýb mimoriadny prínos pre ľudské zdravie, tak pri sardinkách to platí dvojnásobne. Napríklad v Portugalsku si ich obľúbili natoľko, že ich nájdete snáď v každom „hladnom okienku“, reštaurácii alebo konzerve v obchode. Na grilovanie stačia naozaj len sardinky, soľ a gril. 

1. krok
Zeleninu dôkladne umyjeme, paradajky nakrájame na mesiačiky, reďkvičky na plátky a šalát natrháme na kúsky. Spoločne s listami rukoly dáme do väčšej misky. Šalát osolíme a okoreníme.
1 šalát „little gem“
2 reďkvičky
rukola
3 cherry paradajky
soľ a korenie

2. krok
Vytlačíme šťavu z jedného citróna, ktorú zmiešame s rovnakým množstvom olivového oleja. Metličkou ľahko vyšľaháme do hladkej emulzie. Miešaný šalát zmiešame s potrebným množstvom pripraveného dresingu. 
1 citrón
extra panenský olivový olej

3. krok
V mažiari si veľmi ľahko zjemníme hrubozrnnú morskú soľ, v ktorej potom obalíme sardinky. Sardinky grilujeme z každej strany 4-6 minút  (čas je závislý od veľkosti rýb). Mäso sardinek by malo ísť ľahko oddeliť od kosti, pritom by však malo zostať šťavnaté.
300g sardinek európskych (celé ryby) 
hrubozrnná morská soľ

4. krok
Hotové sardinky servírujeme spoločne s pripraveným šalátom. Vhodnou prílohou však môžu byť aj varené zemiaky alebo opečené biele pečivo. 


ĎALŠÍ RECEPTY

Mušle Sv. Jakuba s pomarančom z Havaja
Pstruh lososovitý, hrozienka, píniové oriešky, smotana
Zubáč, slanina, špargľa, smotana




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: