Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilované sardinky s letným šalátom
Zoznam surovín:

300 g sardiniek európskych (celé ryby)

hrubozrnná morská soľ
1 šalát Little Gem
2 ks reďkvičiek
rukola
3 ks cherry paradajok
1 citrón
extra panenský olivový olej
soľ a korenie

Postup prípravy:

Ak má konzumácia rýb mimoriadny prínos pre ľudské zdravie, tak pri sardinkách to platí dvojnásobne. Napríklad v Portugalsku si ich obľúbili natoľko, že ich nájdete snáď v každom „hladnom okienku“, reštaurácii alebo konzerve v obchode. Na grilovanie stačia naozaj len sardinky, soľ a gril. 
 
1. krok
Zeleninu dôkladne umyjeme, paradajky nakrájame na mesiačiky, reďkvičky na plátky a šalát natrháme na kúsky. Spoločne s listami rukoly dáme do väčšej misky. Šalát osolíme a okoreníme.
1 šalát Little Gem
2 reďkvičky
rukola
3 cherry paradajky
soľ a korenie
 
2. krok
Vytlačíme šťavu z jedného citróna, ktorú zmiešame s rovnakým množstvom olivového oleja. Metličkou ľahko vyšľaháme do hladkej emulzie. Miešaný šalát zmiešame s potrebným množstvom pripraveného dresingu. 
1 citrón
extra panenský olivový olej
 
3. krok
V mažiari si veľmi ľahko zjemníme hrubozrnnú morskú soľ, v ktorej potom obalíme sardinky. Sardinky grilujeme z každej strany 4-6 minút  (čas je závislý od veľkosti rýb). Mäso sardinek by malo ísť ľahko oddeliť od kosti, pritom by však malo zostať šťavnaté.
300 g sardinek európskych (celé ryby) 
hrubozrnná morská soľ
 
4. krok
Hotové sardinky servírujeme spoločne s pripraveným šalátom. Vhodnou prílohou však môžu byť aj varené zemiaky alebo opečené biele pečivo. 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Dánske rybacie fašírky Fiskefrikadeller
Platesa na finkenwerdský spôsob
Údený pstruh s ľahkým zemiakovým šalátom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: