Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Čert morský s parmskou šunkou a šalviou
Zoznam surovín:

300g čerta morského (filet)

50 g masla 
100 g parmskej šunky (tenké plátky)
1 dcl suchého bieleho vína
hladká múka
zväzok čerstvej šalvie
korenie 
soľ
špajdle

Postup prípravy:

Keď sa povie Saltimbocca alla Romana určite sa vám hneď vybaví teľací plátok s parmskou šunkou a šalviou. Tí kulinársky zdatnejší si tento skvelý pokrm spoja s talianskou kuchyňou. Konkrétne Saltimbocca pochádza s regiónu Lazio, v ktorom sa nachádza aj hlavné mesto Rím. 
Nikoho by ale nenapadlo použiť miesto teľacieho mäsa rybu. „Lotte“, „Monkfish“ alebo skrátka čert morský je práve tou rybou, ktorá je vďaka svojmu jemnému a veľmi pevnému mäsu pre tento recept ako stvorená. Táto delikátna ryba, ktorá okrem chrbtice nemá žiadne kosti, je svojou chuťou často prirovnávaná k homárovi. Luxusná ryba a luxusný recept – aký teda môže byť výsledok...
 
1. krok
Filet čerta morského si naporcujeme na plátky silné asi 2-3 cm. Každý plátok mäsa obalíme do plátku parmskej šunky, priložíme jeden list čerstvej šalvie a všetko k mäsu pripevníme špajdlou.
300 g čerta morského(filet)
100 g parmskej šunky (tenké plátky)
zväzok čerstvej šalvie
špajdle
 
2. krok
Každý kúsok čerta morského zabaleného do parmskej šunky so šalviou ľahko zaprášime hladkou múkou. 
hladká múka
 
3. krok
Na panvici si rozpustíme maslo a bokom, kde máme list šalvie na ňom sprudka opečieme rybu. Otočíme a ešte chvíľu opekáme. Prilejeme do panvice biele víno. Panvicou miernym pohybom krúžime tak, aby sa vznikajúca omáčka ľahko miešala. Znížime teplotu a všetko asi 3-5 minút povaríme.  
50 g masla
1 dcl suchého bieleho vína
 
4. krok
Čerta morského naservírujeme na nahriaty tanier spoločne s prílohou. Perfektne nám poslúžia predvarené zemiaky dopečené v rúre spoločne s rozmarínom a olivovým olejom. Do panvice pridáme trošku vlažnej vody (podľa potreby) a omáčku na miernom ohni premiešame krásne do hladkej konzistencie. Následne mäso omáčkou prelejeme.
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Špagety s paradajkovou omáčkou a sardinkami
Treska marinara
Mušle sv. Jakuba, pomaranč, limetka, maslo




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: