Údený pstruh s ľahkým zemiakovým šalátom
Zoznam surovín:

1ks údeného pstruha dúhového
300g zemiakov na šalát
5 lyžíc cremefraiche
1 lyžička dijónskej horčice
1ks cibule šalotky
2 strúčiky cesnaku
vetvička rozmarínu
malý zväzok tymiánu
zväzok hladkolistého petržlenu
50ml červeného vínneho octu
soľ a korenie


Postup prípravy:

1
Zemiaky so šupkou uvaríme v osolenej vode spolu s rozmarínom, cesnakom a tymiánom. Teplé ich olúpeme a necháme vychladnúť.
300g zemiakov na šalát
2 strúčiky cesnaku
vetvička rozmarínu
malý zväzok tymiánu
soľ

2
Zemiaky nakrájame na malé kocky, pridáme jemne nakrájanú šalotku a dostatočne pokvapkáme červeným vínnym octom. Necháme asi pol hodinu odležať. Nenasiaknutý a prebytočný ocot scedíme.
1ks cibule šalotky 
50ml červeného vínneho octu

3
Nakrájané zemiaky so šalotkou zmiešame s cremefraiche a dižónskou horčicou. Údeného pstruha opatrne vykostíme a filet položíme cez zemiakový šalát, ktorý sme pomocou formy umiestnili na tanier. Dozdobíme nasekaným hladkolistým petržlenom a olivovým olejom. Ľahko podľa chuti osolíme a okoreníme.
5 lyžíc cremefraiche
1 lyžička dijónskej horčice
zväzok hladkolistého  petržlenu
olivový olej
1ks údeného pstruha dúhového
soľ a korenie





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: