|
Údený pstruh s ľahkým zemiakovým šalátom
Zoznam surovín:
1ks údeného pstruha dúhového300g zemiakov na šalát 5 lyžíc cremefraiche 1 lyžička dijónskej horčice 1ks cibule šalotky 2 strúčiky cesnaku vetvička rozmarínu malý zväzok tymiánu zväzok hladkolistého petržlenu 50ml červeného vínneho octu soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
1 Zemiaky so šupkou uvaríme v osolenej vode spolu s rozmarínom, cesnakom a tymiánom. Teplé ich olúpeme a necháme vychladnúť. 300g zemiakov na šalát 2 strúčiky cesnaku vetvička rozmarínu malý zväzok tymiánu soľ
2 Zemiaky nakrájame na malé kocky, pridáme jemne nakrájanú šalotku a dostatočne pokvapkáme červeným vínnym octom. Necháme asi pol hodinu odležať. Nenasiaknutý a prebytočný ocot scedíme. 1ks cibule šalotky 50ml červeného vínneho octu
3 Nakrájané zemiaky so šalotkou zmiešame s cremefraiche a dižónskou horčicou. Údeného pstruha opatrne vykostíme a filet položíme cez zemiakový šalát, ktorý sme pomocou formy umiestnili na tanier. Dozdobíme nasekaným hladkolistým petržlenom a olivovým olejom. Ľahko podľa chuti osolíme a okoreníme. 5 lyžíc cremefraiche 1 lyžička dijónskej horčice zväzok hladkolistého petržlenu olivový olej 1ks údeného pstruha dúhového soľ a korenie
|

|
|
|
|