Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Makrela, červený vínny ocot, biele víno
Zoznam surovín:

Makrela obyčajná
Červený vínny ocot
Biele víno (pohár)
Olivový olej
Soľ a korenie

Postup prípravy:

Makrelu  zľahka  potretú olivovým olejom, osolenú a okorenenú vložíme do zapekacej misy, ktorú sme tiež vytreli olivovým olejom. Ryby v mise pokvapkáme asi dvoma lyžicami  červeného vínneho octu a zalejeme troškou suchého bieleho vína. Pečieme v rúre na 180°C  asi 20 minút (podľa veľkosti ryby). Hneď, ako je ryba hotová, pomocou polievkovej lyžice rybu od chrbta vykostíme a filety položíme na rozohriaty tanier. Vypečenú šťavu, pokiaľ je veľmi riedka zredukujeme v  malom hrnci na správnu hustotu. Omáčkou prelejeme filety z ryby a podávame napríklad s opečenými zemiakmi a cibuľkou.
ĎALŠÍ RECEPTY

Tatarák z divého lososa
Horúca zeleninová zmes s mangom a kúskami tuniaka
Mušle sv. Jakuba a cestoviny v šafránovom masle




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: