|
Makrela, červený vínny ocot, biele víno
Zoznam surovín:
Makrela obyčajnáČervený vínny ocot Biele víno (pohár) Olivový olej Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Makrelu zľahka potretú olivovým olejom, osolenú a okorenenú vložíme do zapekacej misy, ktorú sme tiež vytreli olivovým olejom. Ryby v mise pokvapkáme asi dvoma lyžicami červeného vínneho octu a zalejeme troškou suchého bieleho vína. Pečieme v rúre na 180°C asi 20 minút (podľa veľkosti ryby). Hneď, ako je ryba hotová, pomocou polievkovej lyžice rybu od chrbta vykostíme a filety položíme na rozohriaty tanier. Vypečenú šťavu, pokiaľ je veľmi riedka zredukujeme v malom hrnci na správnu hustotu. Omáčkou prelejeme filety z ryby a podávame napríklad s opečenými zemiakmi a cibuľkou.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Tatarák z divého lososa Horúca zeleninová zmes s mangom a kúskami tuniaka Mušle sv. Jakuba a cestoviny v šafránovom masle
|
|
|
|
|