Tatarák z lososa s pistáciami a horčičným dressingom
Zoznam surovín:

300g losos obyčajný (filet bez kože)
1 citrón
1 pomaranč
1 malá šalotka
1 lyžica nadrtených pistácií
1 lyžica dijónskej horčice
Extra panenský olivový olej
Soľ a korenie

Postup prípravy:

Výberom kvalitnej a čerstvej ryby by mal začať každý rybí tatarák. Podľa nás je na tento tatarák najvhodnejší losos s menším obsahom tuku. Jasným favoritom je lovený losos nerka (sockeye), ten však je len sezónnou záležitosťou. Škótsky losos obyčajný s certifikáciou Label Rouge je vďaka veľmi kvalitnému a dôsledne stráženému chovu dostupný po celý rok a je ako stvorený práve na konzumáciu za surova.

1
Filet bez kože nakrájame na kocky veľkosti cca 0,5 cm.  Asi z polovice dôkladne umytého pomaranča nastrúhame kôru. To isté urobíme s citrónom. Zmes nastrúhaných citrusových kôr primiešame spoločne s lyžicou jemne nakrájanej šalotky a lyžicou nadrtených pistácií k lososovi. Osolíme a okoreníme. Dochutíme olivovým olejom a premiešame. Zmes môžeme preniesť na dosku a všetko ešte ľahko posekať nožom, aby sa jednotlivé prísady lepšie prepojili.  
300g losos obyčajný (filet bez kože)
1 citrón
1 pomaranč
1 malá šalotka
1 lyžica nadrtených pistácií
Extra panenský olivový olej
Soľ a korenie


2
Vo väčšej miske zmiešame lyžicu dijónskej horčice, s 3 lyžicami olivového oleja a lyžicou pomarančovej šťavy. Tú vytlačíme z pomaranča, ktorý sme použili pri strúhaní kôry do lososa. Dressing vyšľaháme metličkou do hladkej emulzie.
1 pomaranč
1 lyžica dijónskej horčice
Extra panenský olivový olej

3
Pripravený tatarák z lososa podávame na opečenom toaste alebo na bagete. Podľa chuti pokvapkáme pripraveným horčičným dressingom.





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: