Postup prípravy:
Výberom kvalitnej a čerstvej ryby by mal začať každý rybí tatarák. Podľa nás je na tento tatarák najvhodnejší losos s menším obsahom tuku. Jasným favoritom je lovený losos nerka (sockeye), ten však je len sezónnou záležitosťou. Škótsky losos obyčajný s certifikáciou Label Rouge je vďaka veľmi kvalitnému a dôsledne stráženému chovu dostupný po celý rok a je ako stvorený práve na konzumáciu za surova. 1. krok Filet bez kože nakrájame na kocky veľkosti cca 0,5 cm. Asi z polovice dôkladne umytého pomaranča nastrúhame kôru. To isté urobíme s citrónom. Zmes nastrúhaných citrusových kôr primiešame spoločne s lyžicou jemne nakrájanej šalotky a lyžicou nadrtených pistácií k lososovi. Osolíme a okoreníme. Dochutíme olivovým olejom a premiešame. Zmes môžeme preniesť na dosku a všetko ešte ľahko posekať nožom, aby sa jednotlivé prísady lepšie prepojili. 300 g losos obyčajný (filet bez kože) 1 citrón 1 pomaranč 1 malá šalotka 1 lyžica nadrtených pistácií extra panenský olivový olej soľ a korenie 2. krok Vo väčšej miske zmiešame lyžicu dijónskej horčice, s 3 lyžicami olivového oleja a lyžicou pomarančovej šťavy. Tú vytlačíme z pomaranča, ktorý sme použili pri strúhaní kôry do lososa. Dressing vyšľaháme metličkou do hladkej emulzie. 1 pomaranč 1 lyžica dijónskej horčice extra panenský olivový olej 3. krok Pripravený tatarák z lososa podávame na opečenom toaste alebo na bagete. Podľa chuti pokvapkáme pripraveným horčičným dressingom.
|