Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Burger z lososa s hoisin majonézou
Zoznam surovín:

500 g lososa obyčajného (filet bez kože)
1 šalátová uhorka
1 červená cibuľa
1 dcl vínneho octa
10 guličiek farebného korenia
1 lyžica kryštálového cukru
4 lyžice majonézy
2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice hoisin omáčky
1 citrón  
1 lyžica kapár
2 lyžice fermentovanej sójovej omáčky
1 vajce
2 lyžice strúhanky
4 ks burgerovej žemle  
zväzok koriandra
ryžový olej
soľ

Postup prípravy:

Dodnes sa vedú spory o tom, kto dal prvý grilovaný plátok mletého mäsa medzi rozkrojenú žemľu. Hovorí sa, že to boli námorníci pochádzajúcí z nemeckého prístavu Hamburg, ktorí touto úpravou mäsa uchvátili najprv Ameriku a tá následne svojimi verziami hamburgeru zbytok sveta. Inšpiráciu pre náš rybí burger sme nehľadali ani v Nemecku, ani v Amerike, ale úplne na druhej strane sveta. Jadro tvorí majonézový dresing z čínskej barbecue omáčky Hoisin, ktorá svojou mierne nasladlou chuťou v kombinácii s listami koriandru a šťavnatým burgerom z lososa dáva jasne najavo svoje ázijské korene.


1
Uhorku nakrájame na tenké plátky. Dobre sa plátkuje pomocou škrabky na zemiaky. V menšom hrnci si privedieme k varu vínny ocot, vodu, guličky korenia, soľ a cukor. Do vriaceho nálevu pridáme uhorky a polovicu červenej cibule nakrájanej na tenké mesiačiky. Stlmíme oheň, aby nálev len ľahko prebublával a varíme asi 4-5 minút. Potom precedíme uhorky s cibuľou. Vložíme ich do misky a premiešame s olejom a dosolíme podľa chuti.
1 šalátová uhorka
1/2 červenej cibule
1 dcl vínneho octa
0,7 l vody
10 guličiek farebného korenia
1 lyžica kryštálového cukru
1 lyžica soli
1 lyžica ryžového oleja

2. krok
Do misky dáme majonézu, kyslú smotanu, omáčku hoisin a citrónovoú šťavu. Dobre premiešame, dosolíme a okoreníme podľa chuti.
4 lyžice majonézy
2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice hoisin omáčky
1 citrón (šťava) 

3. krok
Filet lososa bez kože nasekáme najemno, pridáme jemne nasekanú druhú polovicu červenej cibule, nasekané kapary,kôru z citróna a sójovoú omáčku. Vmiešame jedno vajce a strúhanku. Osolíme a okoreníme. Rozdelíme na na štyri časti, z ktorých urobíme ploché burgre. Pokiaľ by sa nám burgre rozpadali, zmes vrátime na dosku a nožom posekáme na jemnejšiu štruktúru.
500 g lososa obyčajného (filet bez kože)
červená cibuľa
1 lyžica kapár
1 citrón (kôra)
2 lyžice fermentovanej sójovej omáčky
1 vajce
2 lyžice strúhanky 

4. krok
Na suchej panvici si zľahka opečieme obe polovice rozkrojenej žemle a dáme ich bokom.
4 ks burgerovej žemle 

5
Panvicu po žemliach očistíme a rozpálime na vysokú teplotu. Pridáme olej. Do panvice naskladáme pripravené burgre z lososa a opekáme z každej strany asi 1-2 minúty.
5 lyžíc ryžového oleja 

6. krok
Na spodný diel pripravenej žemle natrieme dostatočnú vrstvu omáčky. Položíme burger a pridáme uhorkový šalát.Všetko zavŕšime čerstvými listami koriandru. Priklopíme hornou polovicou žemle a prepichneme dreveným špízom, aby sa nám burger dobre jedol.
zväzok koriandra

ĎALŠÍ RECEPTY

Grilovaný morský vlk so zeleninou „escalivada“
Losos na ohni s krustou z byliniek a citrusov
Zubáč, slanina, špargľa, smotana




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: