Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Burger z lososa s hoisin majonézou
Zoznam surovín:

500g lososa obyčajného (filet bez kože)
1 šalátová uhorka
1 červená cibuľa
1 dcl vínneho octa
10 guličiek farebného korenia
1 lyžica kryštálového cukru
4 lyžice majonézy
2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice hoisin omáčky
1 citrón  
1 lyžica kapár
2 lyžice fermentovanej sójovej omáčky
1 vajce
2 lyžice strúhanky
4ks burgerovej žemle  
zväzok koriandra
ryžový olej
soľ



Postup prípravy:

Dodnes sa vedú spory o tom, kto dal prvý grilovaný plátok mletého mäsa medzi rozkrojenú žemľu. Hovorí sa, že to boli námorníci pochádzajúcí z nemeckého prístavu Hamburg, ktorí touto úpravou mäsa uchvátili najprv Ameriku a tá následne svojimi verziami hamburgeru zbytok sveta. Inšpiráciu pre náš rybí burger sme nehľadali ani v Nemecku, ani v Amerike, ale úplne na druhej strane sveta. Jadro tvorí majonézový dresing z čínskej barbecue omáčky Hoisin, ktorá svojou mierne nasladlou chuťou v kombinácii s listami koriandru a šťavnatým burgerom z lososa dáva jasne najavo svoje ázijské korene.

1
Uhorku nakrájame na tenké plátky. Dobre sa plátkuje pomocou škrabky na zemiaky. V menšom hrnci si privedieme k varu vínny ocot, vodu, guličky korenia, soľ a cukor. Do vriaceho nálevu pridáme uhorky a polovicu červenej cibule nakrájanej na tenké mesiačiky. Stlmíme oheň, aby nálev len ľahko prebublával a varíme asi 4-5 minút. Potom precedíme uhorky s cibuľou. Vložíme ich do misky a premiešame s olejom a dosolíme podľa chuti.
1 šalátová uhorka
1/2 červenej cibule
1 dcl vínneho octa
0,7 l vody
10 guličiek farebného korenia
1 lyžica kryštálového cukru
1 lyžica soli
1 lyžica ryžového oleja

2. krok
Do misky dáme majonézu, kyslú smotanu, omáčku hoisin a citrónovoú šťavu. Dobre premiešame, dosolíme a okoreníme podľa chuti.
4 lyžice majonézy
2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice hoisin omáčky
1 citrón (šťava) 

3. krok
Filet lososa bez kože nasekáme najemno, pridáme jemne nasekanú druhú polovicu červenej cibule, nasekané kapary,kôru z citróna a sójovoú omáčku. Vmiešame jedno vajce a strúhanku. Osolíme a okoreníme. Rozdelíme na na štyri časti, z ktorých urobíme ploché burgre. Pokiaľ by sa nám burgre rozpadali, zmes vrátime na dosku a nožom posekáme na jemnejšiu štruktúru.
500g lososa obyčajného (filet bez kože)
červená cibuľa
1 lyžica kapár
1 citrón (kôra)
2 lyžice fermentovanej sójovej omáčky
1 vajce
2 lyžice strúhanky 

4. krok
Na suchej panvici si zľahka opečieme obe polovice rozkrojenej žemle a dáme ich bokom.
4ks burgerovej žemle 

5
Panvicu po žemliach očistíme a rozpálime na vysokú teplotu. Pridáme olej. Do panvice naskladáme pripravené burgre z lososa a opekáme z každej strany asi 1-2 minúty.
5 lyžíc ryžového oleja 

6. krok
Na spodný diel pripravenej žemle natrieme dostatočnú vrstvu omáčky. Položíme burger a pridáme uhorkový šalát.Všetko zavŕšime čerstvými listami koriandru. Priklopíme hornou polovicou žemle a prepichneme dreveným špízom, aby sa nám burger dobre jedol.
zväzok koriandra

ĎALŠÍ RECEPTY

Pražma, cibuľa, mäsový vývar, bylinky
Zubáč, slanina, špargľa, smotana
Cestoviny, krevety, paradajky, petržlen




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: