Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilované sardinky po baskicky
Zoznam surovín:

10 ks sardiniek

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička sladkej červenej papriky

hrsť čerstvého petržlenu

olivový olej

citrónová šťava

soľ

mleté čierne korenie

 


Postup prípravy:

Čerstvé sardinky sú často podceňovanou rybou, pritom patria medzi tie najzdravšie a k tomu sú na grile neprekonateľné. Majú pevné mäso a dostatok tuku, výsledkom prípravy sardiniek je šťavnaté mäso s chrumkavou kôrkou. Predtým, ako ich položíte na mriežku, im stačí venovať trochu pozornosti a hneď sa z nich stane skvelé party jedlo, ktoré vám doslova zmizí pod rukami. Pri ich príprave sme sa inšpirovali regiónom Baskicka, a tak v recepte hrajú prvé husle paprika, cesnak a petržlen. 
 
1. krok
Najskôr si pripravte samotné sardinky. Zbavte ich hlavy a vnútorností a dobre prepláchnite pod tečúcou vodou. Potom si postupne každú sardinku samostatne položte na podložku na krájanie kožou nahor a pritlačte dolu po celej dĺžke chrbtice do tvaru motýlika. Otočte a vyberte chrbticu aj s chvostíkom. Malo by to ísť ľahko. Po tejto procedúre vám zostane krásny plátok mäsa. Nevadí, ak zostane aj pár kostičiek, sardinky ich majú tak drobné, že vám pri jedení nebudú prekážať.
10 ks sardiniek
 
2. krok
Sardinky osoľte a okoreňte. Zmiešajte nadrobno nakrájaný cesnak, papriku, petržlen, olivový olej a trochu citrónovej šťavy a do vzniknutej marinády ryby naložte asi na hodinu.
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička sladkej červenej papriky
hrsť čerstvého petržlenu
olivový olej
citrónová šťava 
soľ
mleté čierne korenie
 
3. krok
Grilujte na dobre rozpálenom grile asi 2 minúty z každej strany. Pokiaľ máte možnosť gril prikryť, môžete sardinky grilovať len kožou nadol asi 3 minúty a potom ich z mriežky odstaviť. Servírujte s bagetkou či bielym chlebom.
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Maďarský rybací guláš Halászlé
Pečený jeseter so šošovicou Beluga a orechovým glazé
Grilované ustrice s bylinkovým maslom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: