|
Slávky, biele víno, petržlen, paradajka
Zoznam surovín:
Mušle slávkyMalé paradajky Hladkolistý petržlen Biele víno Cesnak Olivový olej
|
|
Postup prípravy:
Slávky dobre očistíme a vložíme ich na 20 minút do osolenej studenej vody. Medzi tým môžeme ochutnať biele víno a nasekať si vňať hladkolistého petržlenu. V hlbokej panvici si rozpálime olivový olej a rozvoniame na ňom cesnak. Vodu zo slávok zlejeme. Tie mušle, ktoré zostali otvorené vyhodíme. Zatvorené mušle vložíme do panvice. Slávky sa ihneď začnú otvárať a púšťať do panvice tekutinu. Pridáme pohár bieleho vína a necháme odpariť. Prihodíme pár čerstvých paradajok alebo lúpaných paradajok z plechovky a prikryjeme pokrievkou. Asi po piatich minútach dáme dole pokrievku a vložíme do panvice nasekaný petržlen. Servírujeme v hlbokom tanieri pokvapkané olivovým olejom. Solíme až na tanieri podľa chuti. K takto pripraveným mušliam sa hodí opečená bageta. Je však možné v panvici pred servírovaním zmiešať s uvarenými špagetami.
|

|
|
|
|