Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Slávky, biele víno, petržlen, paradajka
Zoznam surovín:

1 kg slávok 250 g malých paradajok hrsť hladkolistej petržlenovej vňate 200 ml bieleho vína 5 strúčikov cesnaku olivový olej soľ korenie balenie špagiet

 
 

Postup prípravy:

1. krok
Slávky dobre očistíme a vložíme ich na 20 minút do osolenej studenej vody. Medzi tým môžeme ochutnať biele víno a nasekať si vňať hladkolistého petržlenu.
1 kg slávok

2. krok
V hlbokej panvici si rozpálime olivový olej a rozvoniame na ňom cesnak. Vodu zo slávok zlejeme.
5 strúčikov cesnaku
olivový olej

3. krok
Tie mušle, ktoré zostali otvorené vyhodíme. Zatvorené mušle vložíme do panvice. Slávky sa ihneď začnú otvárať a púšťať do panvice tekutinu. Pridáme pohár bieleho vína a necháme odpariť.
200 ml bieleho vína

4. krok
Prihodíme pár čerstvých paradajok alebo lúpaných paradajok z plechovky a prikryjeme pokrievkou.
250 g malých paradajok

5. krok
Asi po piatich minútach dáme dole pokrievku a vložíme do panvice nasekaný petržlen. Servírujeme v hlbokom tanieri pokvapkané olivovým olejom. Solíme až na tanieri podľa chuti. K takto pripraveným mušliam sa hodí opečená bageta. Je však možné v panvici pred servírovaním zmiešať s uvarenými špagetami.
hrsť hladkolistej petržlenovej vňate
balenie špagiet

 


ĎALŠÍ RECEPTY

Špagety s paradajkovou omáčkou a sardinkami
Grilovaný pstruh na fenikli a pomarančoch
Hustá zeleninová polievka s lososom a krevetami




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: