Slávky, biele víno, petržlen, paradajka
Zoznam surovín:

Mušle slávky
Malé paradajky
Hladkolistý petržlen
Biele víno
Cesnak
Olivový olej
Soľ



Postup prípravy:

Slávky dobre očistíme a vložíme ich na 20 minút do osolenej studenej vody. Medzi tým môžeme ochutnať biele víno a nasekať si vňať hladkolistého petržlenu. V hlbokej panvici si rozpálime olivový olej a rozvoniame na ňom cesnak. Vodu zo slávok zlejeme. Tie mušle, ktoré zostali otvorené vyhodíme. Zatvorené mušle vložíme do panvice. Slávky sa ihneď začnú otvárať a púšťať do panvice tekutinu. Pridáme pohár bieleho vína a necháme odpariť. Prihodíme pár čerstvých paradajok alebo lúpaných paradajok z plechovky a prikryjeme pokrievkou. Asi po piatich minútach dáme dole pokrievku a vložíme do panvice nasekaný petržlen. Servírujeme v hlbokom tanieri pokvapkané olivovým olejom. Solíme až na tanieri podľa chuti. K takto pripraveným mušliam sa hodí opečená bageta. Je však možné v panvici pred servírovaním zmiešať s uvarenými špagetami.




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: