|
Zubáč, slanina, špargľa, smotana
Zoznam surovín:
Zubáč (filety s kožou) Slanina Špargľa Smotana Hladká múka Bíele víno Cesnak Maslo Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Špargľu olúpeme a odkrojíme drevnaté konce. Necháme ju uvariť v slanej vode. Medzi tým si na panvici rozpustíme maslo, na ktorom necháme rozvoňať cesnak, ktorý si po chvíli dáme bokom, aby nezhorkol. Do panvice pridáme nakrájanú slaninu. Keď je slanina dostatočne opečená, pridáme biele víno, ktoré necháme odpariť. Potom už môžeme pridať smotanu, zredukujeme ju, čím nám omáčka zhustne do správnej konzistencie. Kožu zubáča zľahka narežeme a filety po osolení a okorenení zľahka poprášime múkou. Opečieme ich na panvici s rozpusteným maslom. Na tanier si dáme uvarenú špargľu ľahko potretú maslom, zubáča položíme na špargľu a prelejeme smotanovou omáčkou. Ako prílohu môžeme zvoliř varené zemiaky.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Zubáč s omáčkou zo zemiakových šupiek Grilovaná makrela so šalátom z červenej repy Čert morský s parmskou šunkou a šalviou
|
|
|
|
|