Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Letné závitky s údeným lososom a špenátom
Zoznam surovín:

Ingrediencie na jarné závitky:
12 malých ryžových papierov
6 plátkov údeného lososa
1 avokádo
3 hrste mladého špenátu
1 uhorka

Ingrediencie na miso dresing:
2 lyžice bieleho misa 
3 lyžice tahini
½ lyžičky sušeného zázvoru
3 lyžice šťavy z limetky
1 lyžička medu
voda podľa potreby


Postup prípravy:

Ak vás desí zapínanie šporáku v letných horúčavách, tento recept je ako stvorený pre vás. Rolovanie ryžových závitkov sa môže zdať pracné, ale keď si pripravíte suroviny vopred a zapojíte viac rúk, uvidíte, že z toho môže byť fajn zábava pre deti alebo aj vašich hostí. Kombinácia údeného lososa, špenátu a avokáda je klasikou. Čerstvé suroviny výborne doplní výrazný dresing z miso pasty a tahini. 

1. krok
Avokádo nakrájajte na plátky a olúpanú uhorku na krátke rezančeky. Zo špenátu odstráňte tvrdé stonky, pokiaľ je to potrebné. Na pracovnú plochu si položte placku namočeného ryžového papiera a postupne vrstvite špenát, uhorku, avokádo a lososa. Kôpku zaviňte pevne do papiera. Najprv okraje dovnútra a potom rolujte podobne ako palacinku. 
12 malých ryžových papierov
6 plátkov údeného lososa
1 avokádo
3 hrste mladého špenátu
1 uhorka

2. krok
Všetky suroviny prešľahajte do krémovej konzistencie. Pokiaľ to je potrebné, pridajte trošku vody. 
2 lyžice bieleho misa 
3 lyžice tahini
½ lyžičky sušeného zázvoru
3 lyžice šťavy z limetky
1 lyžička medu
voda podľa potreby


ĎALŠÍ RECEPTY

Pečený pstruh na fenikli a hrášková kaša
Mušle sv. Jakuba, pomaranč, limetka, maslo
Cestoviny, krevety, paradajky, petržlen




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: