Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Tatarák z tuniaka s olivami a paradajkami
Zoznam surovín:

300 g tuniaka žltoplutvého (filet) 1 citrón 2 lyžice kapár 30 g zmesi rôznych druhov olív bez kôstok 2 menšie paradajky zväzok hladkolistého petržlenu extra panenský olivový olej soľ a korenie


Postup prípravy:

Už v časoch fénických, rímskych a arabských, bol tuniak veľmi cenenou korisťou, čo  mu zostalo dodnes. Je veľmi obľúbenou surovinou pre konzervárne. Často sa s ním stretávame na tanieri v podobe šťavnatého steaku. V surovom stave v podobe carpaccia a tataráku sa však objavuje málokedy a málokde. To, čo sa od tuniakového tataráku očakáva je jemná a lahodná chuť čerstvého mäsa. Dôležité je teda vybrať kvalitný kúsok ryby, ktorý skombinujeme len s malým množstvom surovín. Vytvoríme tak neodolateľné a ľahké predjedlo. My sme pre tento stredomorský recept našli inšpiráciu u známeho kuchára Emanuela Ridiho. Je to naozaj dokanalé.
 
1. krok
Filet tuniaka nakrájame na kocočky veľkosti asi 0,5 cm. Zmes rôznych druhov olív nasekáme na menšie kúsky. Z paradajok odstránime stred so semenami a nakrájame ich na malé kúsky. K tuniakovi, olivám a paradajkám pridáme kapary a asi lyžičku nasekaných listov hladkolistého petržlenu. Všetko premiestnime na dosku a zľahka pokvapkáme olivovým olejom. Všetko nožom ľahko nasekáme tak, aby sa chute lepšie prepojili. Snažíme sa však zachovať dostatočnú hrubosť nasekania. Mäso tuniaka je naozaj veľmi jemné, nepotrebuje teda rozomlieť ako pri hovädzom tataráku.
300 g tuniaka žltoplutvého (filet)
2 lyžice kapár
30 g zmesi rôznych druhov olív bez kôstok
2 menšie paradajky
zväzok hladkolistého petržlenu
extra panenský olivový olej
 
2. krok
Vytvorenú zmes ľahko dochutíme citrónovou šťavou. Osolíme a okoreníme. Tatarák vytvarujeme na tanier a podávame ho s opečeným bielym pečivom.
1 citrón
soľ a korenie
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Ceviche z morského vlka
Burger z lososa s hoisin majonézou
Trigla červená, čierne olivy, bobkový list, cesnak




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: