|
Zubáč s omáčkou zo zemiakových šupiek
Zoznam surovín:
5g pomarančová šťava 10g maslo 100g zemiaky 2g soľ klasik 3g maldon soľ 4g sépiové farbivo 80g rybací vývar 10g rozmarín 5g slnečnicový olej 13g čierny cesnak 5g malinový olej 50g tekvica
|
|
Postup prípravy:
Prinášame ďalší recept od mladého nádejného kuchára Filipa Ondruška, ktorý na svojich potulkách svetom varí v tých najlepších michelinských reštauráciách. Naším zadaním pre Filipa bolo tentokrát ukázať, ako sa dá chutne pripraviť zubáč. Myslíme, že sa toho ujal s kreativitou jemu vlastnou: „Sériové farbivo som sa naučil používať na Sicílií. Je to veľmi príjemné afrodiziakum k rybacím jedlám. Ja som sa snažil skĺbiť vždy tradičné veci s netradičnými. A videl som v reštaurácií v Salzburgu ako používať sépiové farbivo s čiernymi orechmi k steaku. A tak som premýšľal michelinsky, až som prišiel na moju najobľúbenejšiu kombináciu k zubáčovi. A to je čierny cesnak a atrament. Určite pouzite tekvicu muškátovú. Vždy je najlepšia na surovú formu, “ odporúča Filip Ondrušek, ktorý v recepte pripravenom exkluzívne pre MyFish využíva naše ryby a morské plody.
1. krok Zubáča očistíme a pripravíme si krásny filet. Zohrejeme si maslo a ogrilujeme zo strany kože a pekne ju polievame maslom po druhej strane. Rybu na záver osolíme maldon soľou. zubáč maslo maldon soľ
2. krok Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca pridáme olej a orestujeme zemiaky. Osolíme až v momente, keď sú hotové. zemiaky slnečnicový olej soľ
3. krok Zemiakové šupky si povaríme s rybacím vývarom a čiernym cesnakom. Nakoniec pridáme atrament a maslo, necháme vyredukovať. Nakoniec osolíme. zubáč skelet čierny cesnak sépiové farbivo maslo soľ
4. krok Tekvicu si nakrájame na tenké plátky a pridáme si na ňu čierny cesnak, rozmarín, malinový olej a pomarančovú šťavu. A orestujeme z jednej strany na masle. Na záver si všetko naservírujeme do misky. Dobrú chuť kamaráti! tekvica čierny cesnak rozmarín malinový olej pomarančová šťava maslo
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Tatarák z divého lososa Ustrice so sviežim dipom Pečená chobotnica so zeleninou
|
|
|
|
|