Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Zubáč s omáčkou zo zemiakových šupiek
Zoznam surovín:

200g zubáč obyčajný (filet+skelet) 
5g pomarančová šťava 
10g maslo 
100g zemiaky 
2g soľ klasik 
3g maldon soľ 
4g sépiové farbivo
80g rybací vývar 
10g rozmarín 
5g slnečnicový olej 
13g čierny cesnak 
5g malinový olej 
50g tekvica 


Postup prípravy:

Prinášame ďalší recept od mladého nádejného kuchára Filipa Ondruška, ktorý na svojich potulkách svetom varí v tých najlepších michelinských reštauráciách. Naším zadaním pre Filipa bolo tentokrát ukázať, ako sa dá chutne pripraviť zubáč. Myslíme, že sa toho ujal s kreativitou jemu vlastnou: „Sériové farbivo som sa naučil používať na Sicílií. Je to veľmi príjemné afrodiziakum k rybacím jedlám. Ja som sa snažil skĺbiť vždy tradičné veci s netradičnými. A videl som v reštaurácií v Salzburgu ako používať sépiové farbivo s čiernymi orechmi k steaku. A tak som premýšľal michelinsky, až som prišiel na moju najobľúbenejšiu kombináciu k zubáčovi. A to je čierny cesnak a atrament. Určite pouzite tekvicu muškátovú. Vždy je najlepšia na surovú formu, “ odporúča Filip Ondrušek, ktorý v recepte pripravenom exkluzívne pre MyFish využíva naše ryby a morské plody.

1. krok
Zubáča očistíme a pripravíme si krásny filet. Zohrejeme si maslo a ogrilujeme zo strany kože a pekne ju polievame maslom po druhej strane. Rybu na záver osolíme maldon soľou. 
zubáč
maslo
maldon soľ 

2. krok
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca pridáme olej a orestujeme zemiaky. Osolíme až v momente, keď sú hotové.
zemiaky
slnečnicový olej 
soľ

3. krok
Zemiakové šupky si povaríme s rybacím vývarom a čiernym cesnakom. Nakoniec pridáme atrament a maslo, necháme vyredukovať.  Nakoniec osolíme. 
zubáč skelet 
čierny cesnak 
sépiové farbivo 
maslo
soľ

4. krok
Tekvicu si nakrájame na tenké plátky a pridáme si na ňu čierny cesnak, rozmarín, malinový olej a pomarančovú šťavu. A orestujeme z jednej strany na masle. Na záver si všetko naservírujeme do misky. Dobrú chuť kamaráti!
tekvica
čierny cesnak 
rozmarín
malinový olej 
pomarančová šťava 
maslo




ĎALŠÍ RECEPTY

Tatarák z divého lososa
Ustrice so sviežim dipom
Pečená chobotnica so zeleninou




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: