Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Mušle sv. Jakuba s pomarančom z Havaja
Zoznam surovín:

½ pomaranča
30 g kukuričná strúhanka 
2 g makový olej 
1 g maldon soľ 
1 g čerstvé korenie 
4 g rozmarín 
3 g pomarančová šťava 
3 g krevetový olej 
1 g domáca rybacia omáčka 
12 g maslo 
 

Postup prípravy:

Tento recept vznikol v spolupráci s mladým talentovaným kuchárom Filipom Ondruškom, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi. Tri mesiace dokonca varil pre saudskoarabského princa. V nasledujúcom recepte hrajú hlavnú úlohu mušle Sv. Jakuba: „Saint Jacobs je špecifická svojou chuťou a ušľachtilou textúrou. Dá sa používať na teplo ale aj na studeno. V Grónsku som videl, ako nasoľujú celé Saint Jacobs a nechajú ich tak týždeň. Potom ich strúhajú na jedlo ako syr. Čo poviete? Za mňa topka!“
 
1. krok
Saint Jacobs zbavíme malého svalu. Necháme cez noc v soľnom kúpeli. Používal som maldon a ružové korenie. Pomer: na 1 l vody ide 30 g soli a ružového korenia. Pol na pol. Potom v panvici orestujeme na orieškovom masle. Velmi jemne! Saint Jacobs vytiahneme. 
mušle sv. Jakuba
soľ
ružové korenie
maslo
 
2. krok
Do masla pridáme kukuričnú strúhanku, makový olej, rybaciu omáčku. Ohrejeme pomarančovú šťavu, aby sa nám dobre prepojila s makovým olejom a maldon soľou. 
kukuričná strúhanka
makový olej 
domáca rybacia omáčka  
pomarančová šťava 
maldon soľ 
3. krok
Pomaranč si nakrájame na kocky a namarinujeme v krevetovom oleji. Na záver všetko servírujeme do misky. Nezabudnite ozdobiť čerstvým rozmarínom a červeným korením. Dobrú chuť kamaráti!
pomaranč
krevetový olej 
rozmarín
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Pečený jeseter so šošovicou Beluga a orechovým glazé
Thajská krevetová polievka
Pražma, cibuľa, mäsový vývar, bylinky




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: