|
Mušle sv. Jakuba s pomarančom z Havaja
Zoznam surovín:
½ pomaranča 30 g kukuričná strúhanka 2 g makový olej 1 g maldon soľ 1 g čerstvé korenie 4 g rozmarín 3 g pomarančová šťava 3 g krevetový olej 1 g domáca rybacia omáčka 12 g maslo
|
|
Postup prípravy:
Tento recept vznikol v spolupráci s mladým talentovaným kuchárom Filipom Ondruškom, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi. Tri mesiace dokonca varil pre saudskoarabského princa. V nasledujúcom recepte hrajú hlavnú úlohu mušle Sv. Jakuba: „Saint Jacobs je špecifická svojou chuťou a ušľachtilou textúrou. Dá sa používať na teplo ale aj na studeno. V Grónsku som videl, ako nasoľujú celé Saint Jacobs a nechajú ich tak týždeň. Potom ich strúhajú na jedlo ako syr. Čo poviete? Za mňa topka!“ Saint Jacobs zbavíme malého svalu. Necháme cez noc v soľnom kúpeli. Používal som maldon a ružové korenie. Pomer: na 1 l vody ide 30 g soli a ružového korenia. Pol na pol. Potom v panvici orestujeme na orieškovom masle. Velmi jemne! Saint Jacobs vytiahneme. mušle sv. Jakuba soľ ružové korenie maslo 2. krok Do masla pridáme kukuričnú strúhanku, makový olej, rybaciu omáčku. Ohrejeme pomarančovú šťavu, aby sa nám dobre prepojila s makovým olejom a maldon soľou. kukuričná strúhanka makový olej domáca rybacia omáčka pomarančová šťava maldon soľ
3. krok Pomaranč si nakrájame na kocky a namarinujeme v krevetovom oleji. Na záver všetko servírujeme do misky. Nezabudnite ozdobiť čerstvým rozmarínom a červeným korením. Dobrú chuť kamaráti! pomaranč krevetový olej rozmarín
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Pečený jeseter so šošovicou Beluga a orechovým glazé Thajská krevetová polievka Pražma, cibuľa, mäsový vývar, bylinky
|
|
|
|
|