Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Indická pečená ryža s krevetami
Zoznam surovín:

Suroviny na 2 porcie:
2 hrnčeky basmati ryže
4 lyžice ghí
2 menšie červené cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička kurkumy
1 lyžička koriandru
1 lyžička rímskej rasce
½ lyžičky kardamónu
1 lyžička zázvoru
1 lyžička chilli vločiek
6ks cherry paradajok
250g gréckeho jogurtu
štipka šafranu
soľ
citrónová šťava
čerstvý koriander
granátové jablko


Postup prípravy:

Tento pokrm je inšpirovaný tradičným jedlom osláv a moslimských sviatkov zvaným biryani. V Indii, ale aj na Blízkom východe, ho môžete ochutnať v najrôznejších obmenách - s jahňacím, krevetami, kuraťom, alebo vajcom. Väčšinou má typicky žltú farbu získanú pridaním kurkumy, smerom na západ je častejšou prísadou šafran. Ryža a omáčka sa pripravujú zvlášť, potom sa navrstvia do hrnca alebo pekáča. Mäso sa vďaka pare uvarí a jeho vôňa prejde na celý pokrm. Výhodou krevetového biryani je jeho rýchlosť, celé jedlo sa dá pripraviť asi za pol hodiny.

1
Najprv zmiešajte všetko sypké korenie okrem šafranu a rozohrejte rúru na 160 °C. Postavte vodu na ryžu, pridajte polovicu zmesi korenia, osoľte a uvarte tak, aby bola ryža hotová na trištvrte. Podľa druhu ryže to môže trvať 8-10 minút. Preceďte a odložte bokom. 
2 hrnčeky basmati ryže
½ lyžičky kurkumy
½ lyžičky koriandru
½ lyžičky rímskej rasce
¼ lyžičky kardamónu
½ lyžičky zázvoru
½ lyžičky chilli vločiek
soľ

2
Rozohrejte 2 lyžice ghí a orestujte červenú cibuľu do hneda. Pridajte cesnak, druhú polovicu zmesi korenia a nechajte rozvoňať. Pridajte nakrájané paradajky, nechajte zmäknúť a nakoniec k zmesi pridajte grécky jogurt. Do vzniknutej omáčky pridajte krevety, osoľte a povarte asi minútu.
2 lyžice ghí
2 menšie červené cibule
2 strúčiky cesnaku
½ lyžička kurkumy
½ lyžička koriandru
½ lyžička rímskej rasce
¼ lyžičky kardamónu
½ lyžička zázvoru
½ lyžičky chilli vločiek
6ks cherry paradajok
250g gréckeho jogurtu
6ks očistených kreviet

3
Pripravte si šafránové maslo. Zalejte štipkou šafranu a asi pol deci horúcej vody a nechajte päť minút stáť. Nechajte rozpustiť 2 lyžice ghí, pridajte vodu so šafranom a šťavu z necelej polovice citróna a osoľte.
2 lyžice ghí
štipka šafranu
citrónová šťava
soľ

4
Do malého pekáčika alebo hrnca navrstvite ryžu, krevetovú zmes, zakončite opäť vrstvou ryže. Nakoniec zalejte šafranovým maslom. Prikryte alobalom a dajte do rúry vyhriatej na 160 °C piecť asi na 15 minút.

5
Ozdobte zrnkami granátového jablka a čerstvým koriandrom.
čerstvý koriander
granátové jablko





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: