Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Filet pstruha so šunkou Serrano
Zoznam surovín:

Suroviny na 2 porcie:
400 g pstruha lososovitého (filet s kožou)
1 lyžica mandlí 
1 lyžica zelených vykôstkovaných olív
1 ks cibule šalotky
4 tenké plátky šunky Serrano
zväzok vňate hladkolistého petržlenu
olivový olej extra virgin
soľ a korenie
 

Postup prípravy:

Ryby a morské plody, vynikajúce sušené šunky, klobásy, mäso a zelenina, olivy všemožných odrôd, to je rozmanitosť Andalúzie, ktorá má asi všetko, na čo si len spomenie – Atlantický oceán, Stredozemné more, hory, nížiny, a dokonca aj piatu najväčšiu rieku Španielska, Guadalquivir. Aj napriek veľkému výberu rozmanitých druhov surovín sa andalúzska kuchyňa drží základných princípov s dôrazom práve na lokálnosť ingrediencií. V našom recepte použijeme suroviny typické pre tento španielsky región, a teda pstruha lososovitého, ktorého mäso vďaka zloženiu stravy získa lososové sfarbenie, a na slnku sušenú šunku z bieleho prasaťa domáceho, známu ako Jamón Serrano. Po porážke sa stehno prasaťa nasucho naloží do hrubej morskej soli a následne sa suší na vzduchu aspoň 12 mesiacov. Sušená šunka sa potom krája na tenké plátky a okrem tapas slúži aj ako aromatizujúca prísada do príkrmov.
 
1. krok
Zmiešame mandle nasekané nahrubo, šalotku nakrájanú najemno, olivy nakrájané na plátky s jednou lyžicou nahrubo nasekanej vňate hladkolistého patržlenu. Pridáme lyžicu olivového oleja a zmes dobre premiešame. 
2 lyžice mandlí
10 ks malých zelených vykôstkovaných olív
1 ks cibule šalotky
zväzok vňate hladkolistého petržlenu
olivový olej extra virgin
 
2. krok
Filety pstruha okoreníme a vložíme kožou nadol na olejom vymastený plech. Na filety rozmiestnime zmes z mandlí, olív a šalotky.  Filety so zmesou následne prekryjeme plátkami sušenej šunky Serrano. Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme odkryté približne 15-20 minút v závislosti od veľkosti filetov. Podávame napríklad s pečenými zemiakmi. Vzhľadom na to, že šunka Serrano je sama o sebe slaná, odporúčame jedlo opatrne dosoliť až na tanieri. 
400 g pstruha lososovitého (filet s kožou)
4 tenké plátky šunky Serrano
olivový olej extra virgin
soľ a korenie
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Grilovaný pstruh s jablkovo avokádovým šalátikom
Rybie karbonátky so zemiakovo-zelerovou kašou
Grilovaná chobotnica so šalátom zo zemiakov a fazúľ




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: