Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Sardinky marinované v červenej cibuli s cesnakom
Zoznam surovín:

10 ks sardiniek
3 ks červenej cibule
4 strúčiky cesnaku
zväzok hladkolistej petržlenovej vňate
4 cl červeného vínneho octu
olivový olej extra virgin
2 ks bobkového listu
hladká múka
1 ks citrónu
soľ a mleté čierne korenie
 

Postup prípravy:

Nie každý má na benátsku gastronómiu tie najlepšie spomienky. Väčšinou to tak býva práve v prípade, ak sme polapení turistickými pascami na najfrekventovanejších miestach toho jedinečného miesta stojaceho na vode. Ale aj tu existujú podniky, ktoré navštevujú predovšetkým miestny a tiež návštevníci, ktorí sa v Benátkach zdržia dlhšie viac ako na jednu noc. Práve v malých baroch, lokálne označovaných ako “bacari”, sa podávajú tzv. “cicchetti”, teda malé jednohubky a chuťovky. Jednu takú obľúbenú maškrtu, ktorá sa vynikajúco hodí ako predkrm alebo pochúťka k vínu ukrytá vo vašej chladničke, keď sa vám práve nechce variť, si predstavíme v našom recepte.
 
1. krok
Celé sardinky zbavíme hlavy spoločne s chrbticou a vnútornosťami. Tým vytvoríme dva spojené filety s chvostovou plutvou, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
10 ks sardiniek
hladká múka
soľ a mleté čierne korenie
 
2. krok
V panvici rozohrejeme asi 1mm vrstvu olivového oleja a na ňom opečieme obalené sardinky z oboch strán. Podľa veľkosti to bude asi 1 minúta z každej strany. Opečené sardinky dáme stranou.
olivový olej extra virgin
 
3. krok
Do panvice po sardinkách, ak je to potrebné, prilejem ešte olivový olej tak, aby sme znovu vytvorili tenkú vrstvu. Akonáhle sa prehreje, vložíme na pásiky nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Sprudka orestujeme a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, necháme ho chvíľu rozvoniať. Pridáme vínny ocot, ktorý premiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom. Znížime teplotu a necháme ešte chvíľu zmäknúť. Na záver pridáme nasekanú hladkolistú petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme.
4 strúčiky cesnaku
zväzok hladkolistej pertžlenovej vňate
4 cl červeného vínneho octu
olivový olej extra virgin
2 ks bobkového listu
soľ a mleté čierne korenie
 
4. krok
Do misy s rovným dnom naukladáme opečené sardinky, ktoré zasypeme pripravenou cibuľovou zmesou tak, aby boli sardinky rovnomerne zakryté. Podľa potreby môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom. Misu zakryjeme a vložíme aspoň na jednu noc do chladničky odležať. Pred podávaním sardinky vyberieme z chladničky a necháme ich odležať pri izbovej teplote. Servírujeme ľahko pokvapkané citrónovou šťavou s opečeným bielym pečivom.
1 ks citrónu
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Halibut pečený s medvedím cesnakom
Treska tmavá v kôprovej strúhanke
Grilovaný sivoň v pancette s pórom na víne




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: