Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Sardinky marinované v červenej cibuli s cesnakom
Zoznam surovín:

10ks sardiniek
3ks červenej cibule
4 strúčiky cesnaku
zväzok hladkolistej petržlenovej vňate
4cl červeného vínneho octu
olivový olej extra virgin
2ks bobkového listu
hladká múka
1ks citrónu
soľ a mleté čierne korenie


Postup prípravy:

Nie každý má na benátsku gastronómiu tie najlepšie spomienky. Väčšinou to tak býva práve v prípade, ak sme polapení turistickými pascami na najfrekventovanejších miestach toho jedinečného miesta stojaceho na vode. Ale aj tu existujú podniky, ktoré navštevujú predovšetkým miestny a tiež návštevníci, ktorí sa v Benátkach zdržia dlhšie viac ako na jednu noc. Práve v malých baroch, lokálne označovaných ako “bacari”, sa podávajú tzv. “cicchetti”, teda malé jednohubky a chuťovky. Jednu takú obľúbenú maškrtu, ktorá sa vynikajúco hodí ako predkrm alebo pochúťka k vínu ukrytá vo vašej chladničke, keď sa vám práve nechce variť, si predstavíme v našom recepte.
 
1. krok
Celé sardinky zbavíme hlavy spoločne s chrbticou a vnútornosťami. Tým vytvoríme dva spojené filety s chvostovou plutvou, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
10ks sardiniek
hladká múka
soľ a mleté čierne korenie
 
2. krok
V panvici rozohrejeme asi 1mm vrstvu olivového oleja a na ňom opečieme obalené sardinky z oboch strán. Podľa veľkosti to bude asi 1 minúta z každej strany. Opečené sardinky dáme stranou.
olivový olej extra virgin
 
3. krok
Do panvice po sardinkách, ak je to potrebné, prilejem ešte olivový olej tak, aby sme znovu vytvorili tenkú vrstvu. Akonáhle sa prehreje, vložíme na pásiky nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Sprudka orestujeme a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, necháme ho chvíľu rozvoniať. Pridáme vínny ocot, ktorý premiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom. Znížime teplotu a necháme ešte chvíľu zmäknúť. Na záver pridáme nasekanú hladkolistú petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme.
4 strúčiky cesnaku
zväzok hladkolistej pertžlenovej vňate
4cl červeného vínneho octu
olivový olej extra virgin
2ks bobkového listu
soľ a mleté čierne korenie

4. krok
Do misy s rovným dnom naukladáme opečené sardinky, ktoré zasypeme pripravenou cibuľovou zmesou tak, aby boli sardinky rovnomerne zakryté. Podľa potreby môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom. Misu zakryjeme a vložíme aspoň na jednu noc do chladničky odležať. Pred podávaním sardinky vyberieme z chladničky a necháme ich odležať pri izbovej teplote. Servírujeme ľahko pokvapkané citrónovou šťavou s opečeným bielym pečivom.
1ks citrónu




ĎALŠÍ RECEPTY

Grilovaná chobotnica so šalátom zo zemiakov a fazúľ
Grilované ustrice s bylinkovým maslom
Grilovaný morský vlk so zeleninou „escalivada“




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: