Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Sardinky marinované v červenej cibuli s cesnakom
Zoznam surovín:

10ks sardiniek
3ks červenej cibule
4 strúčiky cesnaku
zväzok hladkolistej petržlenovej vňate
4cl červeného vínneho octu
olivový olej extra virgin
2ks bobkového listu
hladká múka
1ks citrónu
soľ a mleté čierne korenie


Postup prípravy:

Nie každý má na benátsku gastronómiu tie najlepšie spomienky. Väčšinou to tak býva práve v prípade, ak sme polapení turistickými pascami na najfrekventovanejších miestach toho jedinečného miesta stojaceho na vode. Ale aj tu existujú podniky, ktoré navštevujú predovšetkým miestny a tiež návštevníci, ktorí sa v Benátkach zdržia dlhšie viac ako na jednu noc. Práve v malých baroch, lokálne označovaných ako “bacari”, sa podávajú tzv. “cicchetti”, teda malé jednohubky a chuťovky. Jednu takú obľúbenú maškrtu, ktorá sa vynikajúco hodí ako predkrm alebo pochúťka k vínu ukrytá vo vašej chladničke, keď sa vám práve nechce variť, si predstavíme v našom recepte.
 
1
Celé sardinky zbavíme hlavy spoločne s chrbticou a vnútornosťami. Tým vytvoríme dva spojené filety s chvostovou plutvou, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
10ks sardiniek
hladká múka
soľ a mleté čierne korenie
 
2
V panvici rozohrejeme asi 1mm vrstvu olivového oleja a na ňom opečieme obalené sardinky z oboch strán. Podľa veľkosti to bude asi 1 minúta z každej strany. Opečené sardinky dáme stranou.
olivový olej extra virgin
 
3
Do panvice po sardinkách, ak je to potrebné, prilejem ešte olivový olej tak, aby sme znovu vytvorili tenkú vrstvu. Akonáhle sa prehreje, vložíme na pásiky nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Sprudka orestujeme a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, necháme ho chvíľu rozvoniať. Pridáme vínny ocot, ktorý premiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom. Znížime teplotu a necháme ešte chvíľu zmäknúť. Na záver pridáme nasekanú hladkolistú petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme.
4 strúčiky cesnaku
zväzok hladkolistej pertžlenovej vňate
4cl červeného vínneho octu
olivový olej extra virgin
2ks bobkového listu
soľ a mleté čierne korenie

4
Do misy s rovným dnom naukladáme opečené sardinky, ktoré zasypeme pripravenou cibuľovou zmesou tak, aby boli sardinky rovnomerne zakryté. Podľa potreby môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom. Misu zakryjeme a vložíme aspoň na jednu noc do chladničky odležať. Pred podávaním sardinky vyberieme z chladničky a necháme ich odležať pri izbovej teplote. Servírujeme ľahko pokvapkané citrónovou šťavou s opečeným bielym pečivom.
1ks citrónu







NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: