Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilovaný filet zo pstruha a smotanová omáčka s kôprom
Zoznam surovín:

250 g pstruha lososovitého (filet)
1 citrón
olivový olej extra virgin
20 g masla
1 lyžička hladkej múky
100 ml mlieka
100 ml smotany (tuk 33%)
štipka nastrúhaného muškátového orieška
50 g nastrúhaného parmezánu
1 lyžica nasekaného kôpru
mleté biele korenie
soľ

Postup prípravy:

Pstruh lososovitý nie je žiadny nový druh pstruha, ale pstruh dúhový, ktorý je dokrmovaný podobne ako lososy, špeciálnou stravou. Práve tá môže za ich krásne lososovité sfarbenie. Látky obsiahnuté práve v krmive sú pre ľudský organizmus, hlavne pre zrak veľmi prospešné. Pstruha sme hodili na gril, doplnili ho skvelou smotanovou omáčkou a všetko bolo hneď hotové. Výhodou tohoto receptu je, že rybu je možné obdobným spôsobom pripraviť na panvici. Môžete sa do toho pustiť v zime, v lete,… skrátka kedykoľvek.
 
1. krok
V menšom hrnci rozpustíme maslo a vmiešame múku. Ľahko speníme, pilejeme mlieko a smotanu. Za stáleho miešania omáčku niekoľko minút varíme. Odstavíme ju a podľa chuti okoreníme bielym korením, dosolíme a pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška. Omáčku dáme zatiaľ bokom. 
20 g masla
1 lyžička hladkej múky
100 ml mlieka
100 ml smotany (tuk 33%)
štipka nastrúhaného muškátového orieška
mleté biele korenie
soľ
 
2. krok
Filet pstruha lososovitého s kožou, ideálne bez kostí ľahko potrieme zmesou olivového oleja a citrónovej šťavy (asi v pomere 2:1). Nakrájame zbytok citróna na asi pol centimetra silné plátky, ktoré poukladáme na rozpálený gril (asi na 250-300°C). Na plátky citóna položíme filet stranou s kožou a grilujeme ho asi 5 minút. Pokiaľ vidíme, že sa nám ryba krásne prepiekla, nie je nutné filet otáčať. V opačnom prípade rybu otočíme a necháme ju dôjsť asi 2 minúty. 
200 g pstruha lososovitého (filet s kožou)
1 citrón
olivový olej extra virgin
 
3
Omáčku prihrejeme na požadovanú teplotu a opäť ju odstavíme. V tejto chvíli pridáme nasekaný kôpor, nastrúhaný parmezán a všetko ľahko vmiešame do omáčky.
50 g nastrúhaného parmezánu
1 lyžica nasekaného kôpru
 
4. krok
Na teplý tanier naservírujeme filet ryby spoločne s pripravenou omáčkou. Rybu je možné ešte ľahko dosoliť. Ako ideálnu prílohu sme zvolili pečený zemiak.
soľ
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Zubáč s omáčkou zo zemiakových šupiek
Treska marinara
Cestoviny, krevety, paradajky, petržlen




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: