Postup prípravy:
Pstruh lososovitý nie je žiadny nový druh pstruha, ale pstruh dúhový, ktorý je dokrmovaný podobne ako lososy, špeciálnou stravou. Práve tá môže za ich krásne lososovité sfarbenie. Látky obsiahnuté práve v krmive sú pre ľudský organizmus, hlavne pre zrak veľmi prospešné. Pstruha sme hodili na gril, doplnili ho skvelou smotanovou omáčkou a všetko bolo hneď hotové. Výhodou tohoto receptu je, že rybu je možné obdobným spôsobom pripraviť na panvici. Môžete sa do toho pustiť v zime, v lete,… skrátka kedykoľvek. 1. krok V menšom hrnci rozpustíme maslo a vmiešame múku. Ľahko speníme, pilejeme mlieko a smotanu. Za stáleho miešania omáčku niekoľko minút varíme. Odstavíme ju a podľa chuti okoreníme bielym korením, dosolíme a pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška. Omáčku dáme zatiaľ bokom. 20 g masla 1 lyžička hladkej múky 100 ml mlieka 100 ml smotany (tuk 33%) štipka nastrúhaného muškátového orieška mleté biele korenie soľ 2. krok Filet pstruha lososovitého s kožou, ideálne bez kostí ľahko potrieme zmesou olivového oleja a citrónovej šťavy (asi v pomere 2:1). Nakrájame zbytok citróna na asi pol centimetra silné plátky, ktoré poukladáme na rozpálený gril (asi na 250-300°C). Na plátky citóna položíme filet stranou s kožou a grilujeme ho asi 5 minút. Pokiaľ vidíme, že sa nám ryba krásne prepiekla, nie je nutné filet otáčať. V opačnom prípade rybu otočíme a necháme ju dôjsť asi 2 minúty. 200 g pstruha lososovitého (filet s kožou) 1 citrón olivový olej extra virgin 3 Omáčku prihrejeme na požadovanú teplotu a opäť ju odstavíme. V tejto chvíli pridáme nasekaný kôpor, nastrúhaný parmezán a všetko ľahko vmiešame do omáčky. 50 g nastrúhaného parmezánu 1 lyžica nasekaného kôpru 4. krok Na teplý tanier naservírujeme filet ryby spoločne s pripravenou omáčkou. Rybu je možné ešte ľahko dosoliť. Ako ideálnu prílohu sme zvolili pečený zemiak. soľ
|