|
Mušle sv. Jakuba, pomaranč, limetka, maslo
Zoznam surovín:
Mušle sv. Jakuba Pomaranč Limetka Cesnak Maslo Hladkolistý petržlen Olivový olej Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Mušle sv.Jakuba bez srdiečka sprudka opražíme na rozpálenej panvici vytretej olivovým olejom z oboch strán. Mušle dáme bokom a v panvici rozpustíme maslo a orestujeme cesnak, ktorý potom odoberieme z panvice preč. Prilejeme šťavu z pomaranča a limetky. Necháme zredukovať a do panvice vrátime opražené mušle (mušle ďalej nevaríme, mohli by stuhnúť), zasypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou, osolíme a okoreníme podľa chuti. Vhodné ako predjedlo servírované na rozohriatom tanieri s riasou wakame.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Šalát Nicoise s tuniakom Chobotnica na galicijský spôsob Pečený pstruh na fenikli a hrášková kaša
|
|
|
|
|