Pečený pstruh na fenikli a hrášková kaša
Zoznam surovín:

Ingrediencie pre 2 osoby:

kôra z bio citróna
polovica buľvy fenikla
soľ, korenie
olivový olej

400g mrazeného hrášku
2 strúčiky cesnaku
polovica buľvy feniklu
aníz
100g syra ricotta
soľ, korenie
olivový olej


Postup prípravy:

Dočervena sfarbené mäso pstruha lososovitého sa bude vedľa hráškovej kaše na tanieri krásne vynímať. Vďaka tomu, že filet zo pstruha lososovitého neobsahuje skoro žiadne kosti, výborne sa hodí pre deti. Recept je ozajstná rýchlovka. Pokiaľ sa vám bude piecť pstruh v rúre, hravo zvládnete pripraviť hráškovú kašu. A keby vám náhodou trošku kaše zostalo, výborne sa  hodí na raňajky k hrianke s cesnakom.  

1
Rúru zohrejte na 200°C. Filet zo pstruha osoľte, okoreňte, posypte ho citrónovou kôrou a nakrájaným feniklom, pokvapkajte troškou olivového oleja a dajte piecť asi na 15–20 minút. 
400g pstruha lososovitého
kôra z bio citróna
polovica buľvy feniklu
soľ, korenie
olivový olej

2
Na oleji si orestujte fenikel, pridajte cesnak nakrájaný na plátky a hrášok. Duste asi päť minút. Primiešajte ricottu, štipku anízu, soľ a korenie a rozmixujte na hrubšiu kašu. 
400g mrazeného hrášku
2 strúčiky cesnaku
polovica buľvy feniklu
aníz
100g syra ricotta
soľ, korenie
olivový olej





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: