Rybie karbonátky so zemiakovo-zelerovou kašou
Zoznam surovín:

Ingrediencie na 6 menších rybích karbonátok:
250g pečeného filetu zo sumčeka afrického
1 vajce
2 polievkové lyžice strúhanky
1 malá cibuľa
hrsť kôpru
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
olej na vyprážanie


Ingrediencie na zemiakovo-zelerovú kašu:
6 zemiakov
¼ buľvy zeleru
1,5dcl mlieka
75g masla
soľ


Postup prípravy:

Karbonátky sú ideálnou voľbou rybieho pokrmu pre deti. Chuť rybieho mäsa je tu trochu potlačená, takže sa zavďačíte aj zarytým odporcom rýb. Na prípravu sme si vybrali sumčeka afrického, ktorý nemá žiadne kosti. Týmto spôsobom môžete zúžitkovať akékoľvek zvyšky už tepelne upravených rýb. V karbonátke dostane ryba novú chuť a len sa tak po nej zapráši. Ako prílohu sme zvolili zemiakovo-zelerovú kašu. Karbonátky sú dobré aj studené napríklad s chlebom a kyslou uhorkou.

1
Na karbonátky sme si zvolili sumčeka afrického, ktorý je bez kostí, takže upečený filet stačí hodiť do mixéra a mäso nechať krátko rozsekať. K mäsu pridajte nadrobno nakrájanú cilbuľku, prelisovaný cesnak, kôpor a vajce. Strúhanku pridávajte postupne. Pokiaľ už je hmota konzistentná a dobre drží pokope, strúhanku už nepridávajte. Dosoľte a okoreňte. Vytvarujte menšie placky, ktoré pred vypražením obalíte v strúhanke. Čas praženia je krátky, asi 2 minúty z oboch strán. 
250g pečeného filetu zo sumčeka afrického
1 vajce
2 polievkové lyžice strúhanky
1 malá cibuľa
hrsť kôpru
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
olej na vyprážanie

2
Zemiaky uvarte spolu so zelerom, pridajte maslo a pri roztláčaní postupne prilievajte teplé mlieko dovtedy, pokiaľ dosiahnete konzistenciu kaše.
6 zemiakov
¼ buľvy zeleru
1,5dcl mlieka
75g masla
soľ





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: