|
Rybie karbonátky so zemiakovo-zelerovou kašou
Zoznam surovín:
Ingrediencie na 6 menších rybích karbonátok: 1 vajce 2 polievkové lyžice strúhanky 1 malá cibuľa hrsť kôpru 1 strúčik cesnaku soľ, korenie olej na vyprážanie Ingrediencie na zemiakovo-zelerovú kašu: 6 zemiakov ¼ buľvy zeleru 1,5 dcl mlieka 75 g masla soľ
|
|
Postup prípravy:
Karbonátky sú ideálnou voľbou rybieho pokrmu pre deti. Chuť rybieho mäsa je tu trochu potlačená, takže sa zavďačíte aj zarytým odporcom rýb. Na prípravu sme si vybrali sumčeka afrického, ktorý nemá žiadne kosti. Týmto spôsobom môžete zúžitkovať akékoľvek zvyšky už tepelne upravených rýb. V karbonátke dostane ryba novú chuť a len sa tak po nej zapráši. Ako prílohu sme zvolili zemiakovo-zelerovú kašu. Karbonátky sú dobré aj studené napríklad s chlebom a kyslou uhorkou. Na karbonátky sme si zvolili sumčeka afrického, ktorý je bez kostí, takže upečený filet stačí hodiť do mixéra a mäso nechať krátko rozsekať. K mäsu pridajte nadrobno nakrájanú cilbuľku, prelisovaný cesnak, kôpor a vajce. Strúhanku pridávajte postupne. Pokiaľ už je hmota konzistentná a dobre drží pokope, strúhanku už nepridávajte. Dosoľte a okoreňte. Vytvarujte menšie placky, ktoré pred vypražením obalíte v strúhanke. Čas praženia je krátky, asi 2 minúty z oboch strán. 250 g pečeného filetu zo sumčeka afrického 1 vajce 2 polievkové lyžice strúhanky 1 malá cibuľa hrsť kôpru 1 strúčik cesnaku soľ, korenie olej na vyprážanie 2. krok Zemiaky uvarte spolu so zelerom, pridajte maslo a pri roztláčaní postupne prilievajte teplé mlieko dovtedy, pokiaľ dosiahnete konzistenciu kaše. 6 zemiakov ¼ buľvy zeleru 1,5 dcl mlieka 75 g masla soľ
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Grilované ustrice s bylinkovým maslom Slávky na pšeničnom pive so slaninou a creme fraiche Špagety so slávkami a janovským pestom
|
|
|
|
|