Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilované červené krevety s tromi omáčkami
Zoznam surovín:

8 ks červených kreviet (celých s hlavou)
olivový olej extra virgin
tuk na potretie grilu
4 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa
4-6 lúpaných mandlí
štipka nasekanej sušenej čili papričky
1 mäsitá paradajka bez šupky
1 bobkový list
½ plátku bieleho toastového chlebu
1 lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
1 lyžička vínneho octu
2 lyžička šťavy z citróna
1 lyžica sladkého kečupu
2 lyžice majonézy
½ lyžice brandy
1 lyžička jemne strúhaného chrenu
soľ a korenie

Postup prípravy:

S prípravou kreviet na grile si nemusíme príliš lámať hlavu. Vhodnejšie sú určite tie celé surové, prípadne tie s pancierom bez hlavy a bez črievka (tzv. easy peel). Pancier dá mäsu svoju chuť a navyše ho udrží šťavnaté. V našom recepte sme grilované krevety doplnili rôznymi omáčkami - Alioli, Romesco, Koktejlová. Ktorá je podľa Vás tá najlepšia? 

1. krok
Ako prvú si pripravíme omáčku Alioli. V mažiari rozotrieme cesnak spoločne s ¼ lyžičky soli do hladkej pasty. Ďalej trieme a pridávame postupne tenkým pramienkom olivový olej až vznikne rovnorodá omáčka. Naozaj to chvíľu trvá, než sa všetko spojí do správnej konzistencie, ale stojí to za to. Dochutíme citrónovou šťavou a môžeme podľa chuti ešte dosoliť.
3 strúčiky cesnaku
100-150ml olivového oleja extra virgin
¼ lyžičky soli
1 lyžica šťavy z citróna

2. krok
Koktejlová omáčka je veľmi jednoduchá. Zmiešame kečup s majonézou, chrenom, brandy a citrónovou šťavou. Podľa chuti dosolíme. 
1 lyžica sladkého kečupu
2 lyžica majonézy
½ lyžica brandy
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžička jemne strúhaného chrenu

3. krok
Omáčku Romesco začneme rozohriatím olivového oleja a ľahkým opražením mandlí spoločne s cesnakom nakrájaným na plátky. Cesnak a mandle vytiahneme z panvice. Do panvice naopak pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu so štipkou čili papričky a necháme zosklovatieť. Primiešame nasekanú paradajku a vložíme bobkový list. Môžeme pridať trochu vody a omáčku necháme počas mierneho varenia zredukovať do zhustnutia. Tyčovým mixérom rozmixujeme mandle s cesnakom, hladkolistým petržlenom a opečenou polovicou toastového chlebu. Vzniknutú pastu spojíme s omáčkou. Osolíme, okoreníme a ľahko dochutíme vínnym octom.
1 strúčik cesnaku
1 malá cibuľa
4-6 lúpaných mandlí
štipka nasekanej sušenej čili papričky
1 mäsitá paradajka bez šupky
1 bobkový list
½ plátku bieleho toastového chlebu
1 lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
1 lyžička vínneho octu
olivový olej extra virgin
soľ a korenie

4. krok
Krevety ľahko potrieme olivovým olejom a osolíme ich. Vložíme ich na rozpálený gril potretý tukom a grilujeme asi 2 minúty z každej strany. Strážime si dĺžku prípravy, krevety nesmieme grilovať veľmi dlho, mohli by sa nám ťažko lúpať. Hotové krevety servírujeme spoločne s omáčkami. Môžeme ich zajedať bielym chlebom alebo bagetou.
8 ks červených kreviet (celých s hlavou)
olivový olej extra virgin
tuk na potretie grilu


ĎALŠÍ RECEPTY

Thajská krevetová polievka
Platesa, pecorino, strúhanka, petržlen
Cestoviny, krevety, paradajky, petržlen




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: