Hustá zeleninová polievka s lososom a krevetami
Zoznam surovín:

200g lososa obyčajného (filet)
200g surových kreviet (vylúpaných)
150g mrkvy 
100g petržlenu 
100g póru
100g zeleru
100g stredných zemiakov 
2 strúčiky cesnaku
fenikel vňať
lyžica dijónskej horčice
hladká múka
750ml rybieho vývaru
50g masla
150g smotany
soľ a korenie


Postup prípravy:

Podobným hustým polievkam, ktoré sú populárne nie len v Amerike a Kanade, ale aj v Škótsku sa hovorí “chowder”. Každý rybí “chowder” sa pripravuje trošku inak, jedno však majú všetky spoločné – tučnú smotanu, veľa rybieho mäsa a darov mora.

1
Začneme tým, že si nakrájame pór, mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky na kocky. Zeleninu spoločne s olúpaným cesnakom opekáme na rozpustenom masle asi tak 3-5 minút. 
150g mrkvy 
100g petržlenu 
100g póru
100g zeleru
2 strúčiky cesnaku
50g masla

2
Následne zaprášime múkou a minútu miešame. Zalejeme asi 750 ml rybieho vývaru, pridáme lyžicu horčice, osolíme, okoreníme a varíme, až kým sú zemiaky skoro mäkké.
100g stredných zemiakov 
hladká múka
750ml rybieho vývaru
lyžica dijónskej horčice
soľ a korenie

3
Medzi tým pokrájame filety bez kože na kúsky veľkosti aspoň tri centimetre. Rybie mäso vložíme do polievky spolu s krevetami a chvíľu varíme, pridáme smotanu a necháme ju prehriať. Na konci zasypeme nasekanou vňaťou feniklu.
200g lososa obyčajného (filet)
200g surových kreviet (vylúpaných)
150g smotany
fenikel vňať




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: