|
Hustá zeleninová polievka s lososom a krevetami
Zoznam surovín:
200g lososa obyčajného (filet)150g mrkvy 100g petržlenu 100g póru 100g zeleru 100g stredných zemiakov 2 strúčiky cesnaku fenikel vňať lyžica dijónskej horčice hladká múka 750ml rybieho vývaru 50g masla 150g smotany soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Podobným hustým polievkam, ktoré sú populárne nie len v Amerike a Kanade, ale aj v Škótsku sa hovorí “chowder”. Každý rybí “chowder” sa pripravuje trošku inak, jedno však majú všetky spoločné – tučnú smotanu, veľa rybieho mäsa a darov mora.
1 Začneme tým, že si nakrájame pór, mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky na kocky. Zeleninu spoločne s olúpaným cesnakom opekáme na rozpustenom masle asi tak 3-5 minút. 150g mrkvy 100g petržlenu 100g póru 100g zeleru 2 strúčiky cesnaku 50g masla
2 Následne zaprášime múkou a minútu miešame. Zalejeme asi 750 ml rybieho vývaru, pridáme lyžicu horčice, osolíme, okoreníme a varíme, až kým sú zemiaky skoro mäkké. 100g stredných zemiakov hladká múka 750ml rybieho vývaru lyžica dijónskej horčice soľ a korenie
3 Medzi tým pokrájame filety bez kože na kúsky veľkosti aspoň tri centimetre. Rybie mäso vložíme do polievky spolu s krevetami a chvíľu varíme, pridáme smotanu a necháme ju prehriať. Na konci zasypeme nasekanou vňaťou feniklu. 200g lososa obyčajného (filet)200g surových kreviet (vylúpaných) 150g smotany fenikel vňať
|

|
|
|
|