Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Hustá zeleninová polievka s lososom a krevetami
Zoznam surovín:

200g lososa obyčajného (filet)
200g surových kreviet (vylúpaných)
150g mrkvy 
100g petržlenu 
100g póru
100g zeleru
100g stredných zemiakov 
2 strúčiky cesnaku
fenikel vňať
lyžica dijónskej horčice
hladká múka
750ml rybieho vývaru
50g masla
150g smotany
soľ a korenie


Postup prípravy:

Podobným hustým polievkam, ktoré sú populárne nie len v Amerike a Kanade, ale aj v Škótsku sa hovorí “chowder”. Každý rybí “chowder” sa pripravuje trošku inak, jedno však majú všetky spoločné – tučnú smotanu, veľa rybieho mäsa a darov mora.

1. krok
Začneme tým, že si nakrájame pór, mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky na kocky. Zeleninu spoločne s olúpaným cesnakom opekáme na rozpustenom masle asi tak 3-5 minút. 
150g mrkvy 
100g petržlenu 
100g póru
100g zeleru
2 strúčiky cesnaku
50g masla

2. krok
Následne zaprášime múkou a minútu miešame. Zalejeme asi 750 ml rybieho vývaru, pridáme lyžicu horčice, osolíme, okoreníme a varíme, až kým sú zemiaky skoro mäkké.
100g stredných zemiakov 
hladká múka
750ml rybieho vývaru
lyžica dijónskej horčice
soľ a korenie

3. krok
Medzi tým pokrájame filety bez kože na kúsky veľkosti aspoň tri centimetre. Rybie mäso vložíme do polievky spolu s krevetami a chvíľu varíme, pridáme smotanu a necháme ju prehriať. Na konci zasypeme nasekanou vňaťou feniklu.
200g lososa obyčajného (filet)
200g surových kreviet (vylúpaných)
150g smotany
fenikel vňať

ĎALŠÍ RECEPTY

Zubáč s omáčkou zo zemiakových šupiek
Špagety so slávkami a janovským pestom
Grilovaný mečúň s rozmarínovým dresingom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: