Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilovaný mečúň s rozmarínovým dresingom
Zoznam surovín:

250g mečúň obyčajný (steak) 
extra panenský olivový olej
1 citrón
1 lyžica kapár
1 strúčik cesnaku
vetvička čerstvého rozmarínu

Postup prípravy:

Zažite týmto neobyčajným, ale aj tak veľmi ľahkým receptom podobný pocit, ako zažívajú taliani pri kulinárskej slávnosti v kalabrijskej Bagnare. Tu sa totiž každý rok v júli oslavuje deň mečúňa. Čerstvé úlovky sa na slávnosti nielen obdivujú, ale aj rozmanito upravujú a samozrejme ochutnávajú.

1. krok
Šťavu z jedného citróna zmiešame s olivovým olejem, nasekaným rozmarínom, cesnakom a kaparami. Vyšľaháme metličkou do hustej emulzie.  
extra panenský olivový olej
1 citrón
1 lyžica kapár
1 strúčik cesnaku
vetvička čerstvého rozmarínu   

2. krok
Steak z mečúňa potrieme zľahka olivovým olejom a vložíme na gril alebo na dobre rozpálenú grilovaciu panvicu, sprudka opečieme z oboch strán, ideálne na "medium rare".  Podľa hrúbky steaku je to asi 1-2 minúty z každej strany. 
250g mečúň obyčajný (steak)
extra panenský olivový olej

3. krok
Steaky dáme dole z panvice a bohato prelejeme vytvoreným dresingom. Podľa chuti oslolíme a dokoreníme. Ako prílohu odporúčame domáce hranolky. 
soľ
korenie


ĎALŠÍ RECEPTY

Grilovaná chobotnica so šalátom zo zemiakov a fazúľ
Zubáč, slanina, špargľa, smotana
Treska, koreňová zelenina, smotana, muškátový orech




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: