Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Tuniak, paprika, zemiaky, paradajky
Zoznam surovín:

Tuniak (steak)
Paprika
Čili paprička
Drvené paradajky v plechovke
Červená cibuľa
Biele víno (pohár)
Olivový olej
Soľ a korenie



Postup prípravy:

Do panvice nalejeme tri lyžice olivového oleja a necháme ho rozohriať. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. V tejto chvíli dáme do panvice zemiaky nakrájané na dvojcentimetrové kocky a premiešame. Papriku nakrájanú na prúžky a na jemno nakrájanú čili papričku tiež pridáme do panvice k zemiakom a cibuli. Všetko krásne opečieme. Do panvice prilejeme biele víno a necháme odpariť alkohol. Ďalej pridáme drvené paradajky a zmes podusíme tak, aby zemiaky boli mäkké. Na dobre rozpálenej grilovacej panvici vytretej olivovým olejom sprudka opečieme steaky z tuniaka. Steaky musia zostať uprostred pekne červené, v steakovej terminológii v stave "medium rare". Na zohriaty tanier  dáme zmes zeleniny a paradajok. Tuniaka nafiletujeme cez vlákna na plátky, ktoré položíme na zeleninu. Všetko dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Na záver zľahka pokvapkáme olivovým olejom.
ĎALŠÍ RECEPTY

Filet pstruha so šunkou Serrano
Platesa na finkenwerdský spôsob
Morský ostriežik na masle so šalviou




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: