Vojnové kura s krevetami
Zoznam surovín:

10 kreviet celých surových
600g vykostených kuracích stehien
4 lúpané paradajky
2 strúčiky cesnaku
zväzok čerstvej bazalky
zväzok hladkolistého petržlenu
4 šampiňóny
hladká múka
suché biele víno (pohár)
toastový chlieb
4 vajíčka
olivový olej
citrón
soľ a korenie



Postup prípravy:

Týmto receptom chceme trošku ukázať, že nie vždy musí byť celé jedlo iba z rýb alebo morských plodov. Recept je podareným dôkazom kombinácie hydiny s morskými plodmi.
Inšpiráciu sme hľadali v histórii, konkrétne pri Marengu okolo roku 1800, kde sa odohrala jedna z víťazných vojen Napoleona Bonaparte. Vzhľadom k tomu, že historka spojená so vznikom receptu Kura Marengo alebo "vojnové kura" je skôr reklamným ťahom dnešnej doby, bude lepšie po našich drobných úpravách v zložení ingrediencií prejsť rovno k samotnému postupu.

1
Dve vykostené kuracie stehná naporcujeme na menšie diely, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej a kuracie mäso opečieme z každej strany. Do chrumkava opečené kuracie mäso vytiahneme z panvice a dáme ho na teplé miesto bokom. 
600g vykostených kuracích stehien
hladká múka
olivový olej
soľ a korenie

2
Štyri olúpané paradajky nakrájame na kúsky a spolu s bazalkou a cesnakom privedieme v panvici k varu. Prilejeme pohár vína, ktoré necháme chvíľu variť, aby sa odparil alkohol. Prikryjeme pokrievkou  a dusíme asi 15 minút. Pokiaľ by bola omáčka príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou vody. 
4 lúpané paradajky
zväzok čerstvej bazalky
2 strúčiky cesnaku
suché biele víno (pohár)

3
Mäso vrátime spoločne so štyrmi nakrájanými šampiňónmi do panvice a dusíme ďalších 15 minút. 
4 šampiňóny

4
Celé surové krevety olúpeme tak, že ponecháme hlavu a chvostík. Vložíme ich do panvice, prikryjeme pokrievkou a necháme zvoľna dusiť dalších 5 minút.
10 kreviet celých surových

5
Na čistej panvici si rozohrejeme olivový olej, na ktorom zľahka opečierme toasty zbavené kôrky. Akonáhle máme toasty hotové, urobíme na tej istej panvici volské oká. 
toastový chlieb
4 vajíčka
olivový olej

Mäso s krevetami posypeme nasekaným hadkolistým petržlenom, pokvapkáme citrónom a spoločne s opečeným toastom a volským okom servírujeme.
zväzok hladkolistého petržlenu
citrón




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: