Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Vojnové kura s krevetami
Zoznam surovín:

10 kreviet celých surových

600 g vykostených kuracích stehien
4 lúpané paradajky
2 strúčiky cesnaku
zväzok čerstvej bazalky
zväzok hladkolistého petržlenu
4 šampiňóny
hladká múka
suché biele víno (pohár)
toastový chlieb
4 vajíčka
olivový olej
citrón
soľ a korenie
 
 

Postup prípravy:

Týmto receptom chceme trošku ukázať, že nie vždy musí byť celé jedlo iba z rýb alebo morských plodov. Recept je podareným dôkazom kombinácie hydiny s morskými plodmi.
Inšpiráciu sme hľadali v histórii, konkrétne pri Marengu okolo roku 1800, kde sa odohrala jedna z víťazných vojen Napoleona Bonaparte. Vzhľadom k tomu, že historka spojená so vznikom receptu Kura Marengo alebo „vojnové kura“ je skôr reklamným ťahom dnešnej doby, bude lepšie po našich drobných úpravách v zložení ingrediencií prejsť rovno k samotnému postupu.
 
1. krok
Dve vykostené kuracie stehná naporcujeme na menšie diely, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej a kuracie mäso opečieme z každej strany. Do chrumkava opečené kuracie mäso vytiahneme z panvice a dáme ho na teplé miesto bokom. 
600 g vykostených kuracích stehien
hladká múka
olivový olej
soľ a korenie
2. krok
Štyri olúpané paradajky nakrájame na kúsky a spolu s bazalkou a cesnakom privedieme v panvici k varu. Prilejeme pohár vína, ktoré necháme chvíľu variť, aby sa odparil alkohol. Prikryjeme pokrievkou  a dusíme asi 15 minút. Pokiaľ by bola omáčka príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou vody. 
4 lúpané paradajky
zväzok čerstvej bazalky
2 strúčiky cesnaku
suché biele víno (pohár)
3. krok
Mäso vrátime spoločne so štyrmi nakrájanými šampiňónmi do panvice a dusíme ďalších 15 minút. 
4 šampiňóny
 
4. krok
Celé surové krevety olúpeme tak, že ponecháme hlavu a chvostík. Vložíme ich do panvice, prikryjeme pokrievkou a necháme zvoľna dusiť dalších 5 minút.
10 kreviet celých surových
 
5. krok
Na čistej panvici si rozohrejeme olivový olej, na ktorom zľahka opečierme toasty zbavené kôrky. Akonáhle máme toasty hotové, urobíme na tej istej panvici volské oká. 
toastový chlieb
4 vajíčka
olivový olej
6. krok
Mäso s krevetami posypeme nasekaným hadkolistým petržlenom, pokvapkáme citrónom a spoločne s opečeným toastom a volským okom servírujeme.
zväzok hladkolistého petržlenu
citrón

ĎALŠÍ RECEPTY

Dánske rybacie fašírky Fiskefrikadeller
Ustrice so slaninou a brusnicami
Grilovaný mečúň s bylinkovou salsou a bulgurovým šalátom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: