Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Šťuka obyčajná
800–1000 g, vypitvaná, chov Česko

Naša najznámnejšia dravá ryba je charakteristická špicatou tlamou plnou ostrých zubov. Rybári ju prezývajú „zubatá“.  Dosahuje dĺžku až 1,5 metra a váhu 35 kilogramov. Loví sa od vytrenia a často na značne veľkú korisť číha z úkrytu. Šťuka je z hľadiska prípravy naozaj všestranná. Najčastejšie sa podáva pečená v rúre, ale výborná je aj opekaná na panvici, grilovaná, alebo vo forme polievky. K šťuke sa okrem tradičných príloh často podávajú rôzne druhy omáčok, napríklad chrenová, kôprová, alebo hubové omáčky, podľa sezónnej dostupnosti.

Naše šťuky pochádzajú z rybárstva Klatovy v malebnom prostredí južných Čiech. Ryby tu chovajú v prirodzenom prostredí, kde má každá ryba dostatok priestoru na život a kde sa môžu živiť potravou prirodzene sa vvskytujúcou v rybníku. Takto chované ryby majú prirodzenú chuť a farbu a neobsahujú toľko tuku. Jej pevné biele mäso je veľmi chutné. Mladšie šťuky sa hodia na dusenie, pošírovanie a varenie. Tie staršie sa výborne hodia na rybie plnky. 




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: