|
Sivoň alpský
200–400 g, filet s kožou, chov Česko
Ryba vzhľadom aj spôsobom života veľmi podobná pstruhom. Tmavo-zelenavé telo je pokryté svetlými škvrnami. Pestrejšie sfarbené jedince majú oranžové brucho a plutvy. Ako názov napovedá, sivoň alpský sa vyskytuje v Alpách v hlbokých a studených jazarách bohatých na kyslík. Sivoň je bežne chovaný v umelých chovoch. Ten náš pochádza z malebného pstruhárstva na českej Šumave. V prostredí pôvodného mlyna sú sivone chované tradičným spôsobom. Sivoň sa hodí na pošírovanie, praženie aj grilovanie. Má veľmi lahodné pevné mäso lososovo ružovej farby a jemnejšiu arómu ako pstruh.
|
NIE JE SKLADOM
|
Pečený pstruh na fenikly a hrášková kaša Grilovaný filet zo pstruha a smotanová omáčka s kôprom Pstruh lososovitý, hrozienka, píniové oriešky, smotana
|
|
|
|
|